MİLLET BAHÇESİ İLLET BAHÇESİ OLMASIN

Uşak’ın dedektifleri Hidayet Kıran ve Salih Kılınç olarak bu bölümde Uşak Belediyesi evsel atık tesisleri ve Millet Bahçesi projesini irdeleyeceğiz; “Başkan olarak önceliğiniz ne, Uşak’ın neye ihtiyacı var?” Sorusuna da: Ek arıtma tesisi için İller Bankası’ndan uzun vadeli kredi almak istiyoruz. Bu yatırımımızla, Gediz Havzası’nın ve kanyonların kirlenmesinin önüne geçmeyi planlıyoruz. diye cevap vermiş.
MİLLET BAHÇESİ İLLET BAHÇESİ OLMASIN

Bu konuda Sayın Çakın, çevrenin  sanırım belediye ile ilgili kısmını kast ederek Yavı köyündeki belediyeye ait evsel atık tesislerinin kapasite artırımını kastediyor. Bu konu da tam bir muamma.

En son edindiğimiz bilgiye göre: burada DSİ’nin kapasite artırımı konusunda çalışmalaa yapacağını öğrendik.

Evsel atık tesisi ve şehrimizin çevre kirliği konusunda belediye ne yapar? Çok merak ediyorum.

10 yeni mahallemiz var. Altyapı konusunda sorunsuz bir noktaya ulaşmak istiyoruz.

Bu konuda da daha önce köy statüsünde olup da belediyeye bağlanan 10 yerleşim alanından büyük şikâyetler alıyoruz. En basit alt yapı hizmeti alamadıklarını ileri süren yeni mahalle sakinleri, özellikle imar düzenlemelerinden çok şikâyetçi. En çok da eski Kuyucak Köyünde imar karmaşası bitmek bilmiyor.

Önceki dönemde, Kent Park’ta çalışmalarına başlanan Millet Bahçesi’nin yaklaşık yüzde 40’ı hazır hale getirildi. Burası, 100 bin metrekarelik bir alan. Projeyi bitirmek istiyoruz. Bakanlık, burayı TOKİ aracılığıyla Uşak Belediyesi’nin koordinesinde yapacak.

Al sana yine Bakanlığa devredilmiş bir garip proje daha.

Uşak Belediyesi Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzalayıp, “Sana yeni okul yapacağım” diye Nuri Alço misali kandırdı. Sadece Orhan Dengiz A.L. için Korupark’ın alt kısmında bir bina yaptı. Okullar şehir içerisinden kaldırılarak dar gelirli ailelere ek servis ücreti külliyeti getirildi.

Protokolde, kısa adı “BİLSEM” olan zeki ve kabiliyetli öğrencilerin özel eğitim gördüğü eğitim kurumu için de belediye yer yapmayı taahhüt etmiş. Ancak, hala Belediye iş hanının en izbe bölümünde sidik kokuları içerisinde Uşak’ın en zeki ve en kabiliyetli çocukları zekâlarını ve yeteneklerini geliştirmeye çalışıyor.

Millet bahçesine yapılması planlana 5 bin kişilik cami, valilik binasının eski EML binasına taşınacağı, şimdiki hükümet binasının kent meydanı olacağı söylentileri, 100 bin metrekarelik alanda yapılacak millet bahçesinin şimdiden yeşil alanı olmayan ucube bir alan haline geleceği izlenimi bırakıyor. Bir vatandaşımız da burası için, “Orası millet bahçesi değil, olsa olsa şarapçıların ve tinercilerin mekanı olur. Şimdiden böyle bir sıkıntı yaşıyoruz” şeklinde ilginç bir yorumda bulundu.

İlgili Haberler