SAYIN ÇAKIN GEÇEN 2 YILDA UŞAK İÇİN NELER YAPTI?

“ İyi de kardeşim bu adam geçen 2 yılda Uşak için hiçbir iş yapmadı mı?” diye soracak olursanız; “Allah için yaptığı işlerde var” deyip bu işleri de şöyle sıralayabiliriz: - İsmetpaşa Caddesi’nde bulunan o tente denilen çirkinlikleri kaldırdı. - Suya yüzde 50, ulaşıma 35, ekmeğe 25 zam yaptı. - Yeşil alanlar imara açıldı. - Makam katı için ihale düzenledi. - Bir Pazar günü durup dururken, ‘alt yapı çalışması yapacağım’ deyip çelik doğalgaz ana borusunun patlamasına neden oldu. Uşak’ın 3 gün boyunca
SAYIN ÇAKIN GEÇEN 2 YILDA UŞAK İÇİN NELER YAPTI?

-       Dünyada eşi benzeri olmayan bir bisiklet yolu yaptı. Hiçbir yere ulaşmıyor. Kabe’yi tavaf eder gibi olduğun yerde durmadan dönüyorsun.

O kadar dar bir yol ki, bisikletten düşersen ya kafanı betona çarpar ölürsün ya da bir aracın altında can verirsin. Tercih senin.

-           “Şeffaf olacağız” dedi. Başkan seçilince ilk işi yandaş gördüğü birkaç medya dışında tüm kapılarını basına kapattı. Aslında bu konuları kendisi ile görüşmek için devlet adabına ve usulüne uygun olarak Özel Kalem Müdürü Sayın Ahmet Oğuz’dan defalarca randevu talep ettik. Demir kapı, kör pencere misali, elimiz koynumuzda kalakaldık.

-           Çarşamba pazarının kurulduğu koca pazarı korku filmi platosuna çevirdiler. İYİ Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Sayın Hakan Savaş, geçen Çarşamba günü Pazar esnafının derdini dinlemeye gittiğini, esnafın kendisine pazaryerini aydınlatan lambalardan 47 adedinin yanmadığından dert yandığını aktardı. Yağmurlu ve kapalı havalarda pazara çıkarsan, elma yerine domates, portakal yerine de kereviz alma ihtimaliniz var. Çok dikkat edin yani.

Bir de yıllardır doğru dürüst çatısı olmadığı için yağmurda karda Pazar esnafı ve sattığı ürünleri su içinde kalıyormuş.

İşin enteresan yanı, pazarcı esnafından ye işgaliyesi altında yıllık 4 milyon TL civarında para toplanıyormuş. İyi mi?

-           Uşak Belediye Meclisi Mart Ayı oturumunda bizzat Belediye Başkanı Sayın Mehmet Çakın gururla ve iftiharla açıklamıştı. “Şu an itibarıyla Uşak Belediyesi üzerinde bulunan bütün haciz dosyalarını kaldırdık, Şu anda hiç haciz dosyamız yok.”

Sayın Başkan’ın belediyenin üzerindeki icra dosyalarını kaldırması çok güzel bir olay. Ama eloğlu durup dururken alacağı üzerinden icrayı niye kaldırsın ki?

Yaptığımız araştırmalara göre; Uşak Belediyesi icra dosyası olan borçlarını ödemeyi taahhüt etmiş ve yeniden yapılandırma istemişti. Bu da borçların daha yüksek bir faizle ödenmesi anlamına gelir ki; Uşak Belediyesinin borcunun da artması demektir.

Yani, Uşak Belediyesi icra dosyalarını kaldırmayı başarmış oluyor.

UŞAK BELEDİYESİ GEÇEN 2 YILDA BAŞARILI MI?

Bu sorunun cevabını araştıran dedektiflerimiz, sizlerden gelen yorum ve şikayetlerin olumsuzluğuna dikkat çekerek, “En büyük hakem millettir. Siyasetçiler, Milletimizin sağ duyusuna güvenmek ve sesine kulak vermek zorundadır” yorumunda bulundu.

Dedektiflerimizin bu cevabını çok politik buldunuz ve tatmin olmadıysanız son kanıtımızı bir anket sonucu olarak sunalım.

Kanıt 2: 23 Kasım 2020 tarihli Bir gün Gazetesi:

“Avrasya Araştırma Başkanı Özkiraz: Bugün seçim olsa Cumhur İttifakı 5 büyük şehri daha kaybediyor.”

31 Mart Yerel Seçimleri'nde başta İstanbul, Ankara, Adana ve Antalya, gibi büyükşehirleri kaybeden AKP ve MHP olası bir yerel seçimde 6 büyükşehir ve il belediyesini daha kaybedecek.

Kemal Özkiraz kişisel Youtube kanalında bugün belediye seçimi olsa AKP'nin elindeki Bursa, Balıkesir, Denizli, Uşak ve Samsun belediyeleri ile MHP'nin elindeki Manisa Belediyesi'nin CHP ve İyi Parti'ye geçeceğini açıkladı.

Kemal Özkiraz, AKP ve MHP'nin kaybedeceği CHP ve İyi Parti'ye geçecek olan belediyeleri sosyal medya hesabından yaptığı şu açıklama ile duyurdu:

"Bugün seçim olsaydı... Bursa, Balıkesir CHP'ye. Manisa, Samsun,Denizli ve Uşak İYİ Partiye geçecek durumda. hükümetin performansı belediyelere de yansıyor."

Uşak’ın Dedektifleri ve aynı zamanda Uşak’ta yaşayan vatandaşlar olarak Uşak Belediye Başkanı Sayın Mehmet Çakın’a naçizane önerimiz:

Başkanlık koltuğunda 730 gününüz (2 yıl) su gibi akıp gitti. Ne yazık ki bu süreçte Uşak için en basit hizmetleri bile alamadık.

Geriye bin 95 gününüz (3 yıl) kaldı. Bari bu sürede öyle mega projeler falan değil de ayağımızı kırmadan yürüyebileceğimiz prıl pırıl temizlenmiş cadde ve sokaklar yaratın.

Yetki ve sorumluluk alanınızda kişi başına düşen yeşil alan miktarı 8 metrekare olarak tespit edilmiş. Bina yerine bol bol ağaç dikin. Binalar 20-30 yılda bir yıkılır. Ama dikilen ağacın altında serinleyenler 20-30 yıl sonra size duacı olur.

Bir de bırakın küçük dağlar yerinde dursun. Unutmayın. Baş yere baktıkça yükselir.

İlgili Haberler