KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANINDA GERÇEKLER HALKTAN GİZLENDİ

Kentsel Dönüşüm Alanı’nda önce 1. Etap denilen kısımda konut ve işyerleri pazarlanırken, tam ortadaki alanın yeşil alan olacağı yeşillikler içerisinde yepyeni bir kent kurulacağı vaatleri verilmişti.
KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANINDA GERÇEKLER HALKTAN GİZLENDİ

İYİ Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Sayın Hakan Savaş, ortaya öyle bir iddia attı ki; akıl alır gibi değildi. Sayın Savaş, Çakın yönetimindeki belediyenin bu 12 bin metrekarelik yeşil alanı, imar planında otel alanına çevirdiğini açıklamıştı.

Ağustos ayında yapılan bu açıklama sonrası, Sayın Çakın, Sayın Savaş’ı yalancılıkla suçlayarak, projenin en başından beri söz konusu alanın yeşil alan değil, otel alanı olarak TOKİ’ye devredildiğini belirtmişti.

Evet, bu konuda Sayın Hakan Savaş yanılmıştı. Sayın Savaş’ı yanıltan da Çakın yönetiminin bu 12 bin metrelik otel alanında kalan birkaç küçük parsel için imar ve ifraz işlemlerini tamamlayarak TOKİ’ye devretmeye çalışmasıydı. Tüm Uşak gibi Sayın Savaş’ta en başından bu yana burayı yeşil alan bildiği için belediyenin yapmış olduğu imar ve ifraz çalışmalarını imar değişikliği yapıldığı yanılgısına düştü.

Aslında Sayın Savaş’ın bu cesur girişiminde yaptığı yanlış, doğrusuna denk gelmişti. Uşak halkı olarak bu işte en başından beri bize yalan söylendiğini Sayın Savaş’ın açıklamaları ortaya çıkarmış oldu.

Belediye Başkanı Sayın Çakın, belki de topu kendisinden önceki yönetime atarak işin içerisinden sıyrılmaya çalışabilir.  Ancak burada kendisine şu soruyu da sormadan edemiyoruz:

Sayın Savaş’ın bu yanlış açıklaması olmasaydı, Siz bu alanın yeşil alan değil, otel olacağını oyları ile sizi o makama oturtan Uşak halkına açıklamayı düşünüyor muydunuz? Yoksa gerçeği gizlemeye devam mı edecektiniz?

Başka sorum yok. Buyurun tanık sizindir.

Gelelim projenin ‘2 etap’ olarak bilinen ve mahkeme tarafından iptal edildiği için Sayın çakın döneminde yeniden revize edilen projenin akıbetine.

Geçtiğimiz 2020 yılının son günlerinde yeni adı ile “Merkez, Sarayaltı, İslice  ve Durak Mahallelerinde yaklaşık 47.7 hektar alanı kapsayan imar planı revizyonu askıya çıkarıldı. (İsim değişikliği iptal edilen mahkeme kararını aşmak için yapılmış bir işlem. Aşağı yukarı 2. Etap projesi ile tıpatıp aynı bir proje)

Bu projede çoğunlukla işyeri bulunan mülk sahipleri, ayrık nizam imar planında çok müthiş hak kaybına uğrayacaklarını düşünerek itiraz kuyruğuna girdi ve yaklaşık 400 itiraz yapıldı.

https://www.usakgundem.com/guncel/2-etap-kentsel-donusum-alani-projesi-askida-vatandaslar-da-itiraz-h6799.html

‘Kentsel Dönüşüm Alanı 2. Etap projesi’ ya da yeni adı ile ‘Merkez, Sarayaltı, İslice  ve Durak Mahalleleri imar planı revizyonu’ adını ne korsanız koyun, Sayın Çakın’ın Uşak Belediye Başkanlığı döneminde kata hayata geçirme şansı olamayan ölü doğmuş bir projedir.

Uşak Belediye Meclisi Mart ayı oturumunda yapılan yaklaşık 400 itirazdan, 10-15 kadarı yerinde görülerek kabul edilmiş, diğer itirazlar reddedilmiştir.

Edindiğimiz bilgilere göre; itirazı reddedilen 360 civarında mülk sahibi örgütlenerek toplu şekilde dava açmaya hazırlanmaktadır. Davayı kazanırlar mı kazanmazlar mı? Adalet kimin lehinde tecelli eder? Onu biz bilemeyiz.

Ancak bildiğimiz şudur: Sayın Çakın’ın da adayken işaret ettiği gibi Uşak kentsel dönüşüm projesi, 2000’li yılların başında Türkiye’nin ilk dönüşüm projeleri arasında yer almış, ancak sürüp giden davalar yüzünden 15 yılı aşkın bir zamanda hayata geçirilebilmişti.

Uşak Belediyesi, hukuki süreçten galip çıksa bile, Sayın Çakın döneminde ve ondan sonra gelecek başkan döneminde bu projenin hayata geçmesi mümkün görülmemektedir.

Uşak halkı olarak, bize lütuf gibi sunulup sonra mağdur eden projelerden yorulduk. Mahkemelerden, mülklerimizin yaldızlı projelerle elimizden alınmasından usandık.

Baştan herkesin gönlü ve rızası alınarak bu projeler bir defada hayata geçse olmaz mı? Demek ki halkın değil, birlerinin rantı daha önemli. Uşaklı olarak bunu biliriz bunu söyleriz.

İlgili Haberler