3. SANAYİ SİTESİ İÇİN TOPLANAN 10 MİLYON TL NEREYE GİTTİ?

Sayın Çakın, yine 07 Aralık 2019 tarihli Milliyet Gazetesi Ege ekinde Tuna Sakallı’ya verdiği röportajda; “Yeni bir sanayi sitesi oluşturulması gerekiyor. Esnafı buraya taşımalıyız. Her anlamda yenilenme sağlanmalı” diyor.
3. SANAYİ SİTESİ İÇİN TOPLANAN 10 MİLYON TL NEREYE GİTTİ?

Bu konuda Uşak Belediyesine ait https://www.usak.bel.tr/icerikler/usak-yeni-sanayi-sitesine-kavusuyor/ web sitesinde, 1Haziran 2019 tarihli bir haber dikkat çekiyor.

Sayın Mehmet Çakın başkanlık koltuğuna oturalı henüz 2 ay olmuş.  Haberde; “Uşak’ın uzun süredir beklediği ve kentin öncelikli ihtiyaçları arasında yer alan 3. Sanayi Sitesi’nin inşası, yol yapım çalışmalarıyla start aldı” bilgisi veriliyor.

Sayın Çakın da Uşak esnafına bu modern sitede bir an önce işyeri alma tavsiyesinde bulunmuştu.

Başkanın daveti üzerine modern bir işyeri sahibi olmak için para yatıran esnaf, site inşaatının kaplumbağa hızı ile ilerlemesi ile bir türlü yeni yerlerinde taşınamamanın sıkıntısını yaşarken bir de pandemi döneminde işlerinin bozulması nedeni ile maddi yönden büyük sıkıntılar yaşamaya başladı.

Mali sıkıntıları bir nebze olsun aşmak için sanayi sitesine para yatıran esnaf, paralarını bir türlü alamamaktan ve karşılarında muhatap bulamamaktan yakınıyor.

Kendilerine, yeni işyerlerine 2 yılda taşınma sözü verdikleri için siteye para yatırdıklarını, inşaatın bir türlü ilerlemediğini ve sıkıntılı bir dönemde yatırdıkları parayı da alamadıkları için çok güç durumda kaldıklarını dile getirdi.

Karma Deri Organize Sanayi Bölgesi’nin yan kısmında yer alan 1 Milyon 240 bin metrekarelik arazide yapılacak olan ve şehirde yeni istihdam alanları oluşturacak 3. Sanayi Sitesi’nde 100 metrekareden 500 metrekareye kadar 1080 dükkan yer alan bu alandan kamulaştırma işlemleri pahalı geldiği için vazgeçildiği rivayet edildi. Yine eski Gediz Yolu çöplük civarında bir yerde kurulacağı söylendi. Şimdi yine karma Deri OSB bölgesi civarındaki ilk yere döndüğü söylendi.

B arada yeni ve modern işyeri sahibi olmak hayali ile Başkan Çakın’ın daveti üzerine üye olan ve 10 milyon TL civarında para ödeyen yaklaşık 600 esnaf yeni bir işyeri sahibi şöyle dursun, ödedikleri 10 milyon TL’nin ne olduğunu merak etmeye başladı.

www.usakgündem.com olarak yaptığımız araştırmada, topraklarına yeni bir sanayi sitesi yapılacağını öğrenen köylülerin arsalarını 2-3 katı fahiş fiyatlarla satmaya çalıştığını, 10 milyon TL’nin bölgedeki şahıs arazileri için harcandığı bilgisine ulaştık. Ancak, 2 yıl sonra vaat edilen yeni işyerlerinin kamulaştırma işlemlerinin kaplumbağa hızı ile ilerlemesi yüzünden bu tempo ile 5 yılda bile bitmesinin zor olduğu görülüyor.

İlgili Haberler