Üniversite spor salonunun başına gelenler Aziz Nesin öykülerini aratmıyor

Hiçbir yere Üniversite spor salonunun başına gelenler Aziz Nesin öykülerini aratmıyor Durmadan bahsettiğimiz şu Milliyet Ege’deki çiçeği burnunda başkanın röportajı da ne bitmez hazineymiş. Bakın 8 aylık Başkan Sayın Çakın, belediye üniversite işbirliği hakkında neler söylemiş?
Üniversite spor salonunun başına gelenler Aziz Nesin öykülerini aratmıyor

“Evet. Belediye olarak, üniversitenin bilgi birikimini, halkımıza, kentimize aktaracağız. Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş’la birlikte Uşak için projeler üreteceğiz. Ulaşım-konaklama imkânları ve sosyal yaşamıyla burası bir üniversite kenti olacak. Şehir, üniversite işbirliğiyle sanayileşme yolunda kayda değer adımlar atacak. Sokaklarımızı sağlıklaştırma çalışmalarını da önemsiyoruz.”

 Altına imzamı gözü kapalı atacağım ve sonuna kadar destekleyeceğim bu sözler sonrası ne olmuş biliyor musunuz?

Uşak Üniversitesi Kapalı Spor Merkezine, kaçak yapıldığı gerekçesi ile Uşak Belediyesi tarafından 2 milyon TL ceza kesildi. Taraflar mahkemelik oldu.

Yıllarca Uşak Basketbol takımına ev sahipliği yapan ve basketbolda dünyaca ünlü takım ve konukları yıllarca ağırlayan spor merkezine kesilen 2 milyon liralık ceza yazılmasına giden süreç, , tesisi yapan mimarın alacağını alamadığı için şikayetçi olması ile başladı. Bunun üzerine, Uşak Belediyesi’nin telaşa kapılarak üniversiteye kaçak inşaattan dolayı 2 milyon TL ceza yazdığı öğrenildi.

BELEDİYE BAŞKANLARI KAÇAK SALONDA ÇOSTU

Uşak Üniversitesi Spor Salonu, Uşak Üniversitesi Kapalı Spor Merkezi içerisinde yer alan çok amaçlı bir salon olarak tasarlandı.  2 bin kişilik seyirci kapasitesine ve uluslararası standartlara sahip salon,  2013 yılından itibaren Türkiye Basketbol Süper Ligi'nde Uşak Sportif kulübüne ev sahipliği yaptı.

Türkiye Basketbol Süper Ligi’nde playofflara kalıp BJK, FB, GS, Anadolu Efes, Türk Telekom gibi basketbolunun koca çınarları ile başa baş maçlar çıkarıp, Uşak ve Türkiye’yi Avrupa’da da başarı ile temsil eden Uşak Basketbol takımı tüm Uşak’ın sevgilisi olmuştu.

Yapıldığı dönemde Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, ondan sonraki başkan Nurullah Cahan, milletvekilleri, siyasetçiler hep bu salonda coşmuş ve hüzünlenmişti.

Ama kimsenin aklına kaçak olduğu için ceza yazmak gelmemişti. Uşak Üniversitesi’nde kaçak sayılmayan bina yoktu. 1996 yılından bu yana tüm Uşak, ilimize üniversite açılması için seferber olmuş, Karaağaç köyü arazileri üzerinde yükselen binaları gururla izlemeye başlamıştı.

Bir Eylül yerleşkesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi’ne bağlı iken, 2007 yılında Uşak üniversitesi olduktan sonra ilk Rektör Prof. Dr. Adnan Şişman, sonraki Rektör Prof. Dr. Sait Çelik zamanında kaçak tabir edilen hiçbir binaya ceza yazılmamıştı.

Uşak Üniversitesi Rektörlük görevine 2018 yılında atanan şimdiki Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, tüm binaların kaçak olduğunu öğrenince, hepsine ruhsat alınması için derhal işlemlere başlanması talimatını verdi.

MİMAR ALACAKLARI İÇİN BELGE SUNAMAYINCA ŞİKÂYETÇİ OLDU

Edinilen bilgilere göre; kapalı spor merkezinin tasarımını yapan mimar G. bir miktar alacağını olduğunu sürerek üniversite yönetiminden talepte bulundu.

Üniversite yönetimi alacaklarını ödeyebilmek için mimar G. den belge istedi. Belge sunulmayınca ödeme yapılamadı. Mimar G. de kapalı spor merkezinin kaçak olduğunu belirterek şikâyetçi oldu.

Spor merkezinin kaçak olduğu iddiasının yargıya taşınması üzerine Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın da kaçak inşaattan dolayı işlem yapılmasını istedi ve belediye tarafından üniversite yönetimine 2 milyon TL gibi fahiş bir ceza yazıldı.

UŞAK BELEDİYESİ EĞİTİME KÖSTEK DEĞİL DESTEK OLMALIYDI

Uşak Belediyesi’nin Uşak Üniversitesi’ne 2 milyon TL gibi fahiş bir ceza yazması tepkilere neden oldu. Uşak Üniversitesi gibi Uşak’ın gururu olan bir eğitim kurumuna şimdiye kadar hiçbir belediye başkanının ceza yazmadığı hatırlatıldı.

Bu konudaki tepkiler; “Uşak Üniversitesi, bakanları, başbakanları, cumhurbaşkanlarını yabancı devlet adamı ve diplomatları ağırladı.O zaman da binalar kaçaktı. Hiçbir belediye başkanı ceza yazmazken, bu belediye yönetiminin ceza yazması manidardır. O, 2 Milyon TL bina ile Uşak Üniversitesi yerleşkesi içinde bir fakülte binası ya da çevre düzenlemesi yapılabilirdi.

Uşak Belediyesi, eğitime engel değil, destek olmalıydı. Yazık oldu” şeklinde dile getirildi.

İlgili Haberler