HAFİF RAYLI SİSTEM PROJESİ NE OLDU?

“… Arzular bir bir hayal oldu, baharımın gülleri soldu Gönlüm hicran, hasret, gamla doldu.”
HAFİF RAYLI SİSTEM PROJESİ NE OLDU?

03 Mart 2019 tarihli Uşak Port İnternet sitesinde yani Sayın Çakın’ın Uşak Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmasına 28 gün kala yayınlanan bir haberde şu ifadelere yer verilmiş: “AK Parti Uşak Belediye Başkan adayı Mehmet Çakın, göreve geldiğinde hayata geçireceği en büyük çalışmalardan birinin hafif raylı sistemle toplu taşıma olacağını söyledi. Hafif raylı sistemin mevcut demiryolu hattı kullanılarak, çok düşük bir maliyete yapılacağını belirten Çakın, “Bu projenin hayal olduğunu söyleyenler, bizi haksız yere eleştirenler veya onların çocukları, bize dua edeceklerdir” dedi…”

Peki, bu vaatlerinin üzerinden geçen 24 aylık süreçte bir karınca adımı kadar yol alınmış mı?

Cevap, hepinizin bildiği üzere tabii ki “Hayır”

Sayın Çakın’ın adaylığı döneminde; Uşaklıya “En büyük projem” dediği hafif raylı sistem projesinin adını bile niçin anmamış?

07 Aralık 2019 tarihli Milliyet Gazetesi Ege ekinde henüz 8 aylık başkanken verdiği bir röportajda, “Ankara-İzmir Hızlı Treni, Uşak için hayati derecede önemli bir proje. 2023’te hazır olacak. Bu, özellikle Uşak Üniversitesi’ndeki hocalarımız ve sanayicilerimiz için önemli. Ankara’ya günübirlik gelip gidebilme imkânına kavuşacaklar. Hızlı Tren projesi kapsamında buraya lojistik merkezi de yapılacak” demiş.

Bu açıklamasından siz ne anladınız? Bilemiyorum. Ama ben bu ütopyasından topu Ulaştırma Alt Yapı Bakanlığına attığını düşünüyorum. Yani hızlı tren geliyorsa hafif raylı sisteme gerek yok mu diye düşündü nedir? Bilemiyorum. Ama Uşak Belediye Başkanı olarak hızlı trenle ilgisi yok ki.

Başkanlık koltuğunda geçen 730 günlük sürede hafif raylı sistem konusunda hiçbir adım atılmadığına göre kalan 1035 günde (3 yıl) hayata geçmesini düşünmek, yüzerek ABD kıtasına gidebileceğini düşünmeye benziyor.

Yani, dememiz o ki; “Arzular artık bir hayal oldu”

07 Aralık 2019 tarihli Milliyet Gazetesi Ege ekinde henüz 8 aylık Başkanken Sayın Çakın, röportajı gerçekleştiren Tuna Sakallı’ya Uşak için hayallerini ve öncelikli yapmak istediklerini şöyle vaat etmiş.

“Yenilenebilir enerjiyi kullanarak, sıfır atık ilkesiyle, akıllı şehir Uşak’ı inşa edeceğiz.”

Bu ne demek? Yenilenebilir enerji ile otobüs mü çalıştırmış? Güneş enerjisi ile belediye binasını mı ısıtmış? Uşak’ta rüzgâr, su, güneş vb gibi enerji kaynakları ile çalışan hangi sistem hayata geçirilmiş? Biz bilmiyoruz. Bilen varsa haber versin. Memnun oluruz.

“Uşak’ı altyapısıyla, ekonomisiyle, yerel değerlerini öne çıkararak çok daha farklı bir noktaya getireceğiz. Kültür-sanatta ve sporda atacağımız adımlarla da Türkiye’nin örnek kentlerinden biri olacağız.”

Ben bu konuda Sayın Çakın’ın başkanlık döneminin ilk günlerinde çok başarılı hamleler yaptığını düşünüyorum. Ne yazık ki tüm dünyada olduğu gibi salgın döneminde bu başarılı projede akim kaldı.

İlgili Haberler