Hidayet KIRAN

Hidayet KIRAN

Yazık Günahtır İncitme onlar da bir candır

Ne yazık ki benim güzel ilim Uşak yine olumsuz bir haber ile Türkiye gündeminde önemli bir alan işgal etti.

Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Doktor olduğunu öğrendiğimiz Barış Y. Adlı bir şahıs, alkolün etkisi ile bir sokak köpeğini silahla vurarak öldürmüş.

www.usakgundem.com  Haber sitesi olarak sıcağı sıcağına duyurduğumuz bu olayı okuyunca eminim hepiniz üzülmüş ve kahrolmuşsunuzdur. Yaradan bize nasıl can vermişse, “hayvan” diye küçümsediğimiz, hatta birbirimize hakaret amacıyla kullandığımız bu sıfatı taşıyanlar da bir candır.

Alkollüyken tüfekle sokak köpeğini tüfekle öldüren Doktor Bey’e “Sahipsiz sokak hayvanlarını öldürmekten 1902 TL para cezası” verilip serbest bırakılmış. Bunu duyunca o zavallı canlının öldürülüşünde duyduğum acıyı iki kat daha fazla duydum diyebilirim. Bence, cana kast eden cezalar ağırlaştırılmalı ve caydırıcı olmalı diye düşünüyorum ve yüce TBMM’den “Hayvan Hakları Yasası’nı bir an önce çıkarmalarını diliyorum.

Geçtiğimiz hafta da habercilik açısından yoğun olarak geçti. Hafta başında Uşak’ın sevilen iş adamlarından eski Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Ömer Akarca’yı solunum yetmezliğine bağlı kalp krizi sonucu yitirdik. Allah rahmet eylesin.

Koranadan kaybettiğimiz Dondurmacı Recep Amca, yine Uşak’ta sevilen isimlerden Göksel Yıldırım’ı intihar etmesi sonucu kaybetmenin üzücü haberlerini sizlere aktardık.

Hafta sonuna doğru ilimizde ortam tam biraz sakinleşti diye düşünürken, Cuma günü Uşak Tekstil OSB’ de bir geri dönüşüm tekstil işletmesinde büyük bir yangın haberini yine www.usakgundem.com olarak sizlerle ilk paylaşan biz olduk.

Tabi ki gönül iyi haberleri paylaşalım istiyor. Ancak, içerisinde bulunduğumuz bu kaotik süreç, iyi haberlerin ve olayların ön plana çıkmasına fırsat vermiyor.

BİRLİK OLURSAK ZOR GÜNLERİ AŞABİLİRİZ

Benim hafızamda unutulmazlar arasında yer  alan “Esaretin Bedeli” filminde şöyle bir replik yer alır; "Unutma Red umut iyi bir şeydir. Belki de en iyisi ve iyi şeyler asla ölmez."

Bütün dünya olarak, ülkemiz olarak ve güzel ilimiz Uşak olarak yaşadığımız bu zor günlerde bizler de umudumuzu yitirmeyelim. Gelecek güzel günleri düşleyerek dik duralım.

Uşak olarak, valimiz, belediye başkanımız, iktidar partisi vekillerimiz, muhalefet partisi vekilimiz,  iktidar ve muhalefet parti il teşkilatları, üniversitemiz, odalar, dernekler tüm STK’lar ve tabi ki basın olarak kısaca ‘UŞAK’ olarak tek ses tek yürek olursak, gelecek olan o güzel günlere kavuşabiliriz.

Şimdi kavga ve ayrışma zamanı değil, birlik ve beraberlik zamanıdır. Birlik ve beraberlik içerisinde güzel Uşak’ımızı hak ettiği süper ligdeki iller arasına taşıyabiliriz.

Ben inanıyorum. Sizler de inanırsanız bu iş olur. Güzel haberlerde buluşmak dileği ile

Sevgi ile kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hidayet KIRAN Arşivi