Hidayet KIRAN

Hidayet KIRAN

Uşak’ın sorunları istendikten sonra kolayca çözülebilirmiş

Hepinizin malumu olduğu üzere üç yazımdan birisinde Uşak’ın bitmeyen çevre ve karayolları, sokak ve caddelerde yolların bozukluğu üzerinedir.

Geçtiğimiz hafta Ankara –İzmir Karayolu Üniversite kavşağı üzerinde meydana gelen korkunç kazada Uşak Üniversitesi öğrencisi gencecik iki kızımız yaşamını yitirdi. Allah rahmet eylesin ve düşmanım dahi olsa kimselere evlat acısı vermesin.

Hemen, bu olayı da “Çevre yolu yapılsaydı bu kaza olmazdı” tribine bağlamayacağım. Adam zil zurna içmiş. Son sürat basmış da basmış. Çevre yolu olsa ne olacak?

Ama şunu da sormadan geçemeyeceğim. Rahmetli yavrularımız kız yurdunda kalıyormuş. Bulundukları Bir Eylül yerleşkesinde yurt kantini ya da ihtiyaçlarını karşılayacak bir alış veriş merkezi yok muydu acaba?

Bildiğim kadarı ile yerleşke içerisinde kocaman bir çarşı var. Hani şu TÜPRAG Madenciliğin yaptığı. O çocukların ihtiyacını görmek için niçin yolun karşısına geçmek zorunda kalmaları, araştırılması ve izah edilmesi gereken bir konu olarak önümüzde duruyor.

Bu üzücü ve korkunç olayı yeni çevre yolunun yapılmasına bağlamayacağımı yukarıda belirtmiştim. Ama yine de bu çevre yolu yapılırsa günde 77 bin transit aracın geçtiği mevcut D-300 karayolu trafik açısından rahatlar ve geçen yıl 14 yaşında yitirdiğimiz cennet Candoğan gibi başka evlatlarımız hayatının baharında ölmez diye düşünüyorum.

Kafa yorduktan sonra insanlara yardım bu kadar basitmiş

Uşak’ın yeni Valisi Sayın Dr. Turan Ergün 18 Mayıs tarihinde koltuğuna oturur oturmaz yaptığı açıklamada; “Uşak’ın eğitim ve güvenlik yönünden neredeyse sorunsuz bir il” olduğuna dikkat çekmiş ve emeği geçenlere teşekkür etmişti.

Uşak Emniyet Müdürü Sayın Mesut Gezer ve Uşak Emniyet Müdürlüğü çalışanları, günün 24 saatini Uşak’ın emniyeti ve güvenliği için proje düşünmekle geçiriyorlar. Artık buna emin oldum.

Uşak Gündem İnternet Haber Sitenizde 4 Haziran tarihli şöyle bir haber yayınlandı.

https://www.usakgundem.com/guncel/universiteli-kizlarimizin-guvenligini-muavenet-saglayacak-h10004.html

Uşak Emniyet Müdürlüğü eski bir jeepi yeniden modifiye etmiş, adını da Muavenet koymuş. (Muavenet kelimesinin Türk Dil Kurumuna göre anlamı yardım şeklindedir) Bu jeepe de bir erkek ve iki kadın polis görevlendirmiş. Bu ekibin görevi; Uşak Üniversitesi Bir Eylül Yerleşkesine 2 kilometre uzaklıkta bulunan Latife Hanım Kız Yurdu’nda kalan kızlarımızı Muavenet sayesinde güvenli bir şekilde okula ya da yurda ulaştırmakmış.

Bu projeye bayıldım. Üstelik ne kadar da basit bir çözüm değil mi? Ben de Sayın Valimiz gibi Sayın Emniyet Müdürümüz ve tüm çalışanlarımıza bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

Demek ki; Neymiş? Uşak’ı yönetenler, kentimizin ve insanımızın sorunları için biraz kafa yorarsa sorunlarımızı kolayca çözebilirlermiş. Önemli olan sorunun değil, çözümün bir parçası olmakmış.

Altın yumurtlayan kazı kesmeyin derim

O feci kazada melek olan iki kızımızdan birisi İzmirli, değeri Balıkesirliymiş. Yani bu çocuklar, ailelerinin Uşak’a emanet ettiği gözümüz gibi bakmamız gereken Tanrı misafirleridir.

Her ne kadar pek çok Uşaklının gözünde “İl dışından gelen altın yumurtlayan kaz” görünseler de.

Sadece kolluk güçleri ve il yöneticileri değil, bu çocukların güvenliğini sağlamak, ilimizde huzur içerisinde yaşayarak eğitimlerini tamamlamalarını sağlamak, Uşak ve Uşaklı olarak hepimizin birinci vazifesidir.

Siz ne dersiniz? Bilmem. Ama altın yumurtlayan kazları kendi ellerimizle kesmeyelim derim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hidayet KIRAN Arşivi