Üniversiteli kızlarımızın güvenliğini “Muavenet” sağlayacak

Uşak Üniversitesi’ne yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki Latife Hanım Kız Yurdu’nda kalmakta olan kız öğrenciler, bundan sonra okullarına güven içerisinde gidip gelebilecek.
Üniversiteli kızlarımızın güvenliğini “Muavenet” sağlayacak

Uşak halkının güven ve huzur içerisinde yaşaması için birçok yeniliğe imza atan Uşak Emniyet Müdürlüğü, şimdi de yepyeni bir projeyi hayata geçirdi. Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı Latife Hanım Yurdu’nda kalan ve eğitim için her gün gidiş geliş 4 kilometre yol yürümek zorunda kalan kız öğrenciler, bundan sonra okullarına güvenli bir şekilde gidip gelebilecek.

Uşak Emniyet Müdürlüğü üstü açık eski bir jeepi modİfiye ederek “Muavenet” adını verdi. Muavenet ile kadın polislerin de birlikte görev yaparak kız çocuklarımızın yol boyunca güvenliğinin sağlanacağı duyuruldu.

Uşak Emniyet Müdürlüğü, konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Şehir merkezinden 8 km kadar dışarda olan Uşak Üniversitesi ile Üniversitenin Kız Yurdu arasındaki yaklaşık 2 km’lik yolu yürüyerek kat eden kız talebelerimizin güvenliği adına devriye görevi yapan polislerimiz için özel olarak yaptığımız ve *Muavenet* ismini verdiğimiz üstü açık jeep’imizle kadın polislerimizi de bu devriye görevlerine dahil ettik. Bahse konu yolda yürüyerek okullarına yada yurtlarına giden evlatlarımızı aracımıza davet ederek *gönüllerini alıp teveccühlerini kazanmak ve devlet düşmanlarının düşünce konforlarını bozmak* maksadıyla yaptığımız uygulamadan güzel neticeler alacağımıza inanıyoruz” bilgisini verdi.

(SALİH KILINÇ / HABER)