Sahurda bu besini tüketin! Canan Karatay günde iki defa tüketin dediği o besin kolesterolü düşürüyormuş

Prof. Dr. Canan Karatay sahur sofralarından eksik edilmemesi gereken o ürünü açıkladı. Mutlaka tüketin.
Sahurda bu besini tüketin! Canan Karatay günde iki defa tüketin dediği o besin kolesterolü düşürüyormuş

Prof. Dr. Canan Karatay Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte oruç tutarken nelere dikkat edilmesi gerektiği ve sahurda/iftarda hangi besinlerin tüketilmesi gerektiğini açıkladı. Sahurda bu besini tüketmenin vücuda inanılmaz faydasının olduğunu söyleyen Karatay bu besinin kolesterolü bilinenin aksine düşürdüğünü de ifadelerine ekledi.

Canan Karatay önerdiği beslenme rutini ile dikkat çekmeye devam ediyor. Yaptığı her yorumla gündem olmayı başaran Karatay bu kez de sahurda mutlaka tüketilmesi gereken besini açıkladı. Bu besinin kolesterolü de düşürdüğünü iddia etti. Yanınızdan asla ayırmayın, sahurda ve iftarda mutlaka tüketin dediği besini açıkladı. 

Ekmek ve şeker gibi ürünlerin vücuda büyük zarar verdiğini üzerine basa basa böyleyen Karatay haşlanmış yumurtanın ise vücuda faydalarını açıkladı. Sahurda haşlanmış yumurta yenmesini şiddetle önerdi. Karatay günde iki adet haşlanmış yumurtanın vücuda olan güzel etkilerinden bahsetti. Böylece hastalıklara yakalanma riski azalacak.

GÜNDE İKİ ADET HAŞLANMIŞ YUMURTA

Yumurtanın yüksek oranda kalsiyum ve protein barındırdığını söyleyerek günde iki kez tüketmenin hastalıklara karşı bariyer oluşturduğunu söyledi. Haşlanmış yumurtanın ayrıca kolesterolü de düşürücü etkiye sahip olduğunu söyledi. Karatay, 'Sahurda yumurta yenmeli. Süper bir besindir. Omlet yapıldığında ya da tereyağına kırıldığında, menemen yapıldığında güçlü ve gerçek bir besindir. Bütün günün enerjisini, mineralini, yağlarını sağlayabilir. Yumurta kolesterolü yükseltir diye korkmayın.

Çünkü sarısındaki kolesterol hiç bir zaman kana geçip kolesterolü yükseltmez.' şeklinde konuşarak günde iki kez haşlanmış yumurtanın mutlaka tüketilmesi gerektiğini ifade etti. 

İlgili Haberler