Uzmanlar açıkladı! Kabızlıktan eser bırakmayan bu yöntem bağırsakları koruyor

Kabızlık problemi ile karşı karşıya kalan vatandaşlar bu yöntemleri uygulayın ve kabızlık probleminden kökünden kurtulun.
Uzmanlar açıkladı! Kabızlıktan eser bırakmayan bu yöntem bağırsakları koruyor

Türkiye'de kabızlık sorununu yaşayan binlerce insan var. Kabızlık bağırsak hareketlerinin zor ya da olması gerekenden daha az çalışması sonucunda oluşmaktadır. Peki kabızlık için ne iyi gelir? Kabızlığı kökten çözen bu yöntem uzmanlar tarafından açıklandı. Peki bu yöntem nedir?

Kabızlığa neden olan etkenin öncelikle bilinmesi gerekmektedir. Tükettiğini yiyeceklerden tutun da hareketsizlik gibi birçok etkenden dolayı kabızlık rahatsızlığı ile karşı karşıya olabilirsiniz. Örneğin süt ve süt ürünleri bazı insanlarda kabızlığa sebep olabiliyor. Kronik olarak bağırsak rahatsızlığın varsa mutlaka doktorunuza danışın. Doktoronuzun önerdiği tedaviyi uygulayın. Bu tedaviyi uygularken uzmanların önermiş  olduğu bu yöntemi de uygulayabilirsiniz. Peki bu yöntem nedir?

KABIZLIĞA İYİ GELEN BESİNLER

Kuru meyve 

Kuru mevleler kabızlığa karşı sizi korur. Kahvaltılardan önce kuru meyvelerden incir, erik ve kayısı gibi ürünler yenebilir. Bunlar tuvalete çıkmanızı kolaylaştıracak ve sindirime de yardımcı olacaktır. Bu gibi etkenlerden dolayı da yaşanan kabızlık sorununun ortadan kalkmasını sağlayacaktır. 

Keten tohumu 

Keten tohumu genelde kilo vermek isteyenlerin tükettiği ürünler arasında yer alamaktadır. Yoğurdun içerisine iki kaşık keten tohumunu  ekleyerek tüketin. Bu bağırsak tembelliği ya da kabızlığa karşı  oldukça iye gelecektir. 

Beyaz et

Et tüketimini seviyorsanız ve kabızlık probleminiz varsa dikkat etmeniz gereken tek şey kırmızı et yerine beyaz et tercih etmeniz olacaktır. Kırmızı et bağırsakları zorlar ve kabızlığı tetikler. 

İlgili Haberler