Sarımsağı bu teknikle saklayın asla bozulmayacak!

Sarımsak çok faydalı bir besin olmakla birlikte yanlış saklama koşullarında çok çabuk bozulup filizlenebiliyor. Bu nedenle bazı saklama şekillerini sizler için araştırdık.
Sarımsağı bu teknikle saklayın asla bozulmayacak!

Türk mutafağınının olmazsa olmazlarından biri sarımsaktır. Sarımsak yemeklere lezzet katmasının yanında insan sağlığı için de oldukça faydalıdır. Fakat sarımsak saklama koşulları yerine getirilmediği zaman çok çabuk bozulabilir ya da filizlenebilir. İşte bu bozulmanın ve filizlenmenin önüne geçmek mümkün. Bu yöntem ile sarımsağı sakladığınız da bozulmadan kullanabileceksiniz. 

Güçlü bir antibiyotik olan saramsak hastalıklara karşı mücadele edilmesine yardımcı olur. İnsan vücuduna güç verir. Ayrıca sarımsak alternatif tıpta saç dökülmelerine karşı da kullanılmaktadır. Yani sarımsak ürününün faydaları saymakla bitmez. Peki sarımsak nasıl saklanmalıdır? İşte yanıtı haberimizin devamında yer alıyor.

Beslenme uzmanlarının söylediğine göre sarımsak kesinlikle tüketilmesi gereken bir besindir. Yemeklerde ya da pişmeden de tüketilebilir. Fakat sarımsağın uygun saklama koşullarında saklanmaması dolayısıyla çok çabuk filizlenme ya da bozulmalar olabilir. Buna karşın ise aşçıların kullandığı o yöntem uygulanmaktadır.

SARIMSAK NASIL SAKLANIR?

Sarımsağın bozulmaması için saklanması gereken yöntemler şu şekildedir;

Sarımsak rondodan geçirilir. İçerisine bir tatlı kaşığı tuz eklenir. Bu şekilde kolaylıkla yemeklerde de kullanılabilecektir. Elde etmiş oduğunuz sarımsağı buz kalıplarına koyarak buzlukta bekletebilirsiniz. 

Sarımsakların kabuklarını soyduktan sonra bir kavanoza koyun. Üzerine zeytin yağı ilave ederek kekik gibi bazı baharatlar da ekleyebilirsiniz. Bu şekilde yine yemeklerde kolayca kullanılabilecektir. 

Yine kabuğu soyulan sarımsakları kapakları sıkıca kapanan plastik kapaklı kaplarda saklayabilirsiniz. 

Sarımsakları turşu kurabilir ve bu yöntemle de bozulmadan saklayabilirsiniz. Buna göre soyulmuş olan sarımsakları bir kiloluk kavanoza koyun. Üzerine 1,25 yemek kaşğı kaya tuzu, 1 tatlı kaşığı limon tuzu ve bir bardak sirke ile kavanozun ağzına kadar su ekleyerek saklamak da mümkün.

İlgili Haberler