Canan Karatay uyardı! O besine elinizi bile sürmeyin! Zararını tahmin bile edemezsiniz

Canan Karatay o besinleri asla tüketmeyin diyerek uyardı. İşte o besinler ve zararları.
Canan Karatay uyardı! O besine elinizi bile sürmeyin! Zararını tahmin bile edemezsiniz

Sağlık açısından dikkat edilmesi gereken ve tüketilmemesi gereken birçok ürün ve besin vardır. Beslenme alışkanlıklarınız arasında bu besinler varsa dikkat. Sağlıklı beslenmek için bu besinleri hayatınızdan çıkarın. Canan Karatay uyardı. Sağlıklı beslenmek için yapılan diyetler ile ilgili önerileriyle bilinen Karatay ekmekte kabarmayı sağlayan glamür maddesinin bağımlılık yaptığını söyledi ve ekmekteki lektid maddesinin beyindeki morfin reseptörlerini harekete geçirdiğini ifade etti. 

Canan Karatay yapmış olduğu uyarılan ve beslenme önerile ile tanınıyor. Bu kez Karatay vücudun en büyük düşmanını açıklayarak insanları uyardı. Prof. Dr. Canan Karatay vermiş olduğu diyet ve beslenme önerileri ile dikkat çekmeye devam ediyor. Karatay yapmış olduğu uyarılarda bu kez bal, pekmez ve ekmek gibi besinlerden uzak durulması gerektiğini söyledi. Morfinden bile daha çok vücuda zarar verdiğini söyleyen Karatay özellikle ekmek için uyardı. 

EKMEK MORFİN GİBİDİR

Prof. Dr. Canan Karatay ekmek için şunları söyledi; "Ekmek morfin gibidir. Alışkanlık yapar. Şekere dönüşür. Şeker hastası yapar. Yağa dönüşür karaciğeri yağlandırır. Asla yememek lazım. Çok zararlı." diyerek uyardı. Ekmeğin içerisinde kabarmasını sağlayan ekmekteki lektid maddesinin beyindeki morfin reseptörlerini hareket geçirdiğini söyleyen Karatay bu katkı maddesinin kişiye kısa süren bir mutluluk verdiğini  ve daha sonrasında bağımlılık yaptığını söyledi. Ekmeğin zararlarına dikkat çeken Karatay 'Morfin gibi ekmek bağımlısınız.' diyerek sert uyarılarda bulundu. 

Ekmek, bal ve pekmeze karşı uyaran Karatay balın içinde de yüzde 60 fruktoz ve yüzde 40 glikoz olduğunu söyleyerek balın da pekmezinde sıvı şeker olduğunu söyledi. 

İlgili Haberler