Canan Karatay'dan uyarı! Kesinlikle evinizde bulundurmayın! Bağışıklığı zayıflatıyor

Prof. Dr. Canan Karatay bağışıklık sistemine zarar veren o ürünün evde bulundurulmaması gerektiğini açıkladı.
Canan Karatay'dan uyarı! Kesinlikle evinizde bulundurmayın! Bağışıklığı zayıflatıyor

Hastalıklara karşı savaşmak için ve vücud direnci için bağışıklığınızın güçlü olması şarttır. Bağışıklığı güçlendirmek için ise beslenmemize dikkat ettiğimiz gibi kullandığımız bazı ürünlere de dikkat etmek zorundayız. Bağışıklığı güçlendirmek için yapılması ve yapılmaması gerekenler Canan Karatay tarafından açılandı. İşte detaylar.

Bağışıklık sistemi çeşitli hastalıklara ve virüslere karşı vücudunuzu koruyan ve direncini arttıran bir sistem olarak tanımlanmaktadır. Bağışıklık sistemini güçlü tutmak için sağlıklı beslenmek ve bunun yanında egzersiz yapmak gerekmektedir. Prof. Dr. Canan Karatay'dan bağışıklık sistemini güçlendirmek için yapılması ve yapılmaması gerekenler açıklındı. Gelin bu maddelere beraber bakalım..

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRMEK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

Stresten uzak durun

Stres tüm hastalıkların başlangıcı olarak düşünülebilir. Stres ve kaygı bağışıklık sistemini bir anda çökertebilir. Uzun süreli stres yapılması sonucunda vücuttan iltihaplanmalar meydana gelir. Bu da bağışıklık sisteminizi mahveder. Bu sebeple stres ve kaygıdan olabildiğince uzak durulması gerekmektedir. Stresten uzak durmak için mutluluk hormonu salgılamak için şekerli ve işlenmiş olan gıdalardan uzak durulması gerekmektedir. Bunun yanında Karatay antidepresan ve mide ilaçlarını da kullanmayı önermemektedir. 

Deterjanları evinizden uzak tutun

Kıyafetleri ve evi temizlemek için evimizde bulundurduğumuz deterjanların sağlığa çok zararlı olduğunu dile getiren Karatay bu tür kimsayalların dışarıdaki havadan daha kirli olduğunu söylüyor. Kirli havanın bağışıklık sisteminin çökmesine sebep olduğunu vurgulayan Canan Karatay bu tip deterjanların da evlere sokulmaması gerektiğni söyledi. 

Uykunuzu iyi alın

Uyku düzeni bağışıklık sistemi için oldukça önemli bir faktördür. Yeterinci dinlenemediğiniz zaman bağışıklığınıza zarar vermiş olursunuz. Bu sebeple mutlaka yeteri kadar uyuyun ve dinlenin.

İlgili Haberler