Canan Karatay açıkladı! 3 damlası ağız kokusundan eser bırakmıyor

Canan Karatay Ramazan ayı boyunca ağız kokusunu önleyecek o karışımı açıkladı.
Canan Karatay açıkladı! 3 damlası ağız kokusundan eser bırakmıyor

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Müslümanlar tarafından oruç tutulmaya başlandı. Oruçluyken saatler aç kalmaktan dolayı bazı durumlarda ağız kokusu olabiliyor. Bu koku ise çoğu zaman rahatsiz edici olabiliyor. Bu nedenle vatandaşlar oruçluyken ağız kokusunun  olmaması için yöntemleri araştırmaya başladı.

Canan Karatay ağız kokusunu engellemek için sahurda yapılması gereken tüyoyu açıkladı. Bu yöntem 16 saat boyunca ağızda kokudan eser bırakmıyor. Söz konusu karışım oruçluyken yaklaşık olarak 16- 17 saat boyunca ağız kokusunu önlemekle kalmıyor bu yöntemin bir çok faydası da bulunmaktadır. 

CANAN KARATAY'DAN ORUÇLUYKEN AĞIZ KOKUSUNU ÖNLEYİCİ TAVSİYELER

Evde mayalanmış bir kase yoğurdun içerisine bir yemek kaşığı bal ve 3 damla limon suyu ekleyerek karıştırın. Yapmış olduğunuz karışımı her sahurda hepsi bitene kadar tüketin. Bu yöntem hem ağız kokusu probleminizi önleyecek hem de sağlık açısından birçok faydayı size sunacaktır. Bu karışımı düzenli olarak tükettiğiniz de vücudun su oranı artmaktadır. Böbreklerin fonksiyonel işlevi bozulmayacaktır. 

Ağzın içerisinde gün içinde oluşan bakteriler bal sayesinde gözle görülür şekilde azalacaktır. Mide asidi gün boyu dengede tutacak olan bu karışım sayesinde midede gün içinde yanma problemini de ortadan kaldırmış olacaktır. Sahurun ardından dişlerin mutlaka fırçalanması gerektiğini söyleyen Karatay bu kalıntıların ağız kokusuna sebep olacağını söyledi. Ayrıca sahur ve iftarda yaklaşık olarak 2 litre su tüketimini önerdi. 

Dişlerinizi günde en az iki kez bir dakika sürecek şekilde fırçalamak ve yemek artıklarının dişlerden iyice arınması için diş ipi kullanılması da oldukça önerilmektedir. Ağız kokusundan kurtulmak için yapılması gereken bu taktiklerin mutlaka uygulanması gerekmektedir. 

İlgili Haberler