Gece modemi kapatmıyorsanız dikkat! Bu zararları biliyor muydunuz?

Gece yatarken modemi kapatmayanlar bunları biliyor muydunuz? Öğrendikten sonra modemi her gece kapatacaksınız.
Gece modemi kapatmıyorsanız dikkat! Bu zararları biliyor muydunuz?

Teknolojinin gelişmesi ile artık hemen hemen her evde mutlaka internet bulunmaktadır. Teknolojinin gelişmesinin güzelliklerinin yanında bir de bazı durumlarda zararları da bulunmaktadır. Mesela internetinizin modemini gece yatarken kapatmıyorsanız yandınız. Bu zararlar herkes tarafından bilinmiyor. Kimse buna dikkat etmiyor. 

Kullandığımız telefonların insan sağlığına zararlı olduğunu bazı radyasyon ışınları yaydığını biliyoruz. Fakat aynı etkinin modemlerden de geldiğini bilmiyoruz. Gece yatmadan önce modemi kapatmadan yattığınız da hem sağlık açısından hem de güvenlik açısından çok fazla zararı bulunmaktadır. Peki bu zararlar neler?

MODEM AÇIK BIRAKILIRSA ZARARI BÜYÜK

Günümüzde ev interneti kullanmayan ev neredeyse kalmadı. Herkesin yaptığı en büyük hatalardan biri de gece yatarken modemi kapatmadan yatmak. Modemi kapatmadığınız zaman gece boyunca birçok zararlı ışına mağdur kalırsınız. Bu durumda büyük sağlık sorunlarına yol açabilir. 

Modemin açık kalması ile yaydığı elektromanyetik radyasyon kişi uyuduğunda beyin ve sinirlere zarar vermektedir. Böylece kişide baş ağrısı, uykusuzluk, stres ve kanser gibi rahatsızlara sebep oluyor. Bununla birlikte modemi gece yatarken kapatmadan yattığınız da sabaha kadar boş yere elektrik harcayacaktır. Bu da faturanızı olumsuz etkileyecek ve enerji kullanımını artıracaktır. Modemi yatmadan önce kapatmadığınız zaman sağlık açısından zararlarını açıkladık. Bir de güvenlik açısından bazı problemler ile karşılaşabilirsiniz. 

Modem gece boyu açık kaldığında internet açık olacaktır. Bu durumda kötü amaçlı yazılımlar ya da hacker saldırılarına maruz kalabilirsiniz. Modem açıkken böyle bir güvenlik problemi ile karşılaştığınız zaman evdeki vatandaşların her türlü kişisel bilgilerine ulaşılabilir. Kredi kartı bilgileri gibi size büyük zarar verebilecek bilgileri sizden habersiz alabilir. Bu nedenle gece yatarken mutlaka modemi kapatmanız önerilmektedir. 

İlgili Haberler