Sucuk yapımının, kurutmasının ve saklanmasının püf noktaları ortaya çıktı!

Türk mutfağının en geleneksel yiyeceklerinden olan sucuk için çeşitli sorgulamak yapılıyor. Sucuk nasıl yapılır, nasıl kurutulur ve nasıl saklanır? Sucuk yapımının püf noktaları ortaya çıktı.
Sucuk yapımının, kurutmasının ve saklanmasının püf noktaları ortaya çıktı!

Türk mutfağının önemli ürünlerinden olan sucuk çok uzun bir süreç sonucunda bugünkü haline getirilmiş geleneksel bir yiyecektir. Sucuk yapımı lezzet açısından oldukça önemlidir. Eğer püf noktalarına dikkat edilmezse lezzetli bir sucuk yapılamaz. Evlerde dahi yapılabilen sucuk fabrika üretimi sucuklardan çok daha lezzetli ve sağlıklı oluyorlar.

SUCUK YAPARKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Sucuk yaparken ilk dikkat edilmesi gereken konu kullanılacak olan ettir. Taze ve yağsız et tercih edilirse çok daha lezzetli bir sucuk elde edilecektir. Kıyma makinesinden et ince kıyım olarak çekilmelidir. Ardından kıymaya sarımsak, kırmızı biber, kimyon, karabiber ve damak zevkine göre diğer baharatlar katılır. Ortaya çıkan karışım oldukça iyi bir şekilde yoğurulmalıdır.

Tüm bu işlemlerin sonucunda sucuğun harcı ortaya çıkacaktır. Ancak lezzetin yoğunluğu için bu karışım gün içerisinde 3-4 saatte bir havalandırılmalıdır. Ardından sucuklar koyun bağırsağına veya özel sucuk bağırsağına doldurulur. Bu işlem için bazı aparatlar kullanmak gerekebilir.

SUCUK NASIL KURUTULUR?

Sucuklar yapıldıktan sonra kurumaya bırakılır. Bu işlem için 1-2 gün yeterli olacaktır. Ancak bazı noktalara özellikle dikkat edilmelidir. Sucuklar kesinlikle güneş ışığına almayan ve serin bir ortamda kurutulmalıdır. Sucuklar birbirlerine yapışık şekilde dizilmemeli hava almaları sağlanmalıdır. Ara sıra da yerleri değiştirilmelidir. Kısa bir süre içerisinde kuruyan sucuklar yenmeye hazır hale gelecektir.

SUCUK NASIL SAKLANIR?

Sucuklar tamamen kuruduktan sonra saklanmalıdır. Eğer kuruma gerçekleşmezse sucuk saklandığı yerde bozulur. Uygun kaplarda saklanarak sucuklar daha sonra kullanılabilir. Buzdolabında saklamak, derin dondurucuda saklamak da seçenekler arasındadır.