Faydalarını duyunca her gün 1 bardak içmek isteyeceksiniz

Hastalıkların kol gezdiği bu dönemde bağışıklık sistemini güçlü tutmak için yediklerimiz kadar içtiklerimize de dikkat etmemiz gerekiyor. Bağışıklık sistemini güçlendiren o içeceğin yararlarını öğrenince her gün içmek isteyeceksiniz!
Faydalarını duyunca her gün 1 bardak içmek isteyeceksiniz

Dünyanın en yararlı sebzeleri arasında olan havuç, salatalara, yemeklere ve mezelere rahatlıkla giriyor! Kış sebzesi olan havucu tüketmenin tam zamanı.. Havucun insan sağlığına olan faydalarını öğrendikten sonra her gün 1 bardak havuç suyu içmek isteyeceksiniz. Peki, havuç suyu faydaları ne? İşte detaylar..

BAĞIŞIKLIK GÜÇLENDİRİCİ

A vitamini açısından son derece zengin olan havuç suyu günlük olarak tüketilmesi gereken sebzeler arasında bulunuyor. Özellikle uzmanların değerlendirmesine göre kırmızı, turuncu ve mor renkli yiyecekler antioksidan açısından zengin olduğu için günlük olarak tüketilmelidir!

GÖZ SAĞLIĞINI DESTEKLER

Göz sağlığına son derece yararlı olduğu bilinen havuç suyunun en temel faydaları arasında bağışıklık güçlendirici olduğu ifade ediliyor. Antioksidan açısından da son derece zengin olduğu açıklanan havucun görme konusunda da yardımcı olabileceği biliniyor. A vitamini eksikliğinin en temel belirtileri arasında görme bozukluğunun olması havucu günlük hayatımıza ne kadar dahil etmemiz gerektiğini gösteriyor.

CİLDİ GÜÇLENDİRİR

Havuzun bilinmeyen faydaları arasında cilt sağlığına iyi gelmesi bulunuyor. Potasyum açısından da doyurucu olan havuç, cildin kurumasını engelleyeceği gibi cilt tonunun da iyileştirilmesine yardımcı olur. Lekeleri azaltan havuç suyu eski dönemlerden beri sıkça kullanılan sebzeler arasında bulunuyor.

100 GRAM HAVUCUN İÇİNDE NE VAR?

Havucun ne kadar yararlı olduğu genel olarak herkes tarafından biliniyor. Mevsiminde olan sebze ve meyvelerin düzenli tüketilmesi bağışıklık güçlendirilmesi sonucunda son derece önemli!

Yapılan araştırmalara göre 100 gram bir havucun içerisinde ortalama olarak yüzde 33 oranında A vitamini, yüzde 9 C vitamini ve yüzde 5 oranında da B6 vitamini bulunuyor.