Tatlı biber seçmek acı biberi tatmadan anlamak meğer bu kadar kolaymış! İşte püf noktası

Biber yemeyi seven ancak acı biber ya da tatlı biber tercihi olanlar için püf noktası açıklandı. Biberin acı olduğu nasıl anlaşılır, tatlı biber nasıl seçilir? İşte tüyosu...
Tatlı biber seçmek acı biberi tatmadan anlamak meğer bu kadar kolaymış! İşte püf noktası

Tatlı biber seçmek acı biberi tatmadan anlamak meğer bu kadar kolaymış! İşte püf noktası - Havaların ısınması ile pazar tezgahlarında meyve sebze şöleni sunulmaya başlanırken biber fiyatları da düşmeye başladı. Vatandaş her yemeğin vazgeçilmezi olan ve yaz mevsimi ile özdeşleyen kızartmaları yapmak için biber almaya başlarken acı ve tatlı biber seçmek isteyenlere tüyosu açıklandı!

BİBERİN ACI OLDUĞU NASIL ANLAŞILIR, TATLI BİBER NASIL SEÇİLİR?

Bazıları tatlı biber yemeyi tercih ederken bazıları ise acı biberi seçmektedir. Pek çok kişi bu durumda satıcının sözüne itibar etmek zorunda kalırken eve gelince tadılan biber bazen büyük hayal kırıklığı yaşanmasına neden olmaktadır. Tatlı biber yemek isterken acı gibi zehir çıkan biber yemeğin tadını kaçırırken acı biber yeme hayali kuran kişiler ise biberin tatlı çıkması halinde üzülürken bu şoku yaşamak istemeyenlere sırrı açıklandı.

biber-secmek.jpg

Biberin tatlı mı acı mı olduğunu anlamanın pek çok yolu bulunur. İlk olarak acı biberin kendisine has özel bir kokusu vardır. Son derece keskin kokar. Biberi ortadan ikiye kırarak koklayın. Biberin kokusu genzinizi yakıyorsa ve gözlerinizi yaşartılyorsa acıdır.

Bir başka yöntem ise biberin dibinde yer alan sapındaki taç yaprakladır. Taç yaprak sayısı 5 ve üzerinde olan biber tatlı olurken taç kısmındaki yıldız sayısı beşi aşan biberler ise genelde acı biber sınıfında yer almaktadır. Tatmadan biberin bu şekilde acı olup olmadığını anlayabilirsiniz...