1 bardağı uykusuzluğu çözüyor! İçen mışıl mışıl uyuyacak

Günlük hayatın stresi, sağlık problemleri ve yorgunluk gece uykuya dalmayı zorlaştırabilir. Bu durumda uykusuzluk sorunu yaşayanlar uykusuzluk sorunu için araştırmalarına hız kazandırıyor. 1 bardağı uykusuzluk sorununa resmen deva!
1 bardağı uykusuzluğu çözüyor! İçen mışıl mışıl uyuyacak

Çeşitli sebeplerden dolayı uyuyamayanlar için güzel haber! Gece uyumakta zorluk çekenler için tamamen doğal bir meyveden hazırlanan çay uykusuzluk sorununu ortadan kaldırıyor. İhtiyacınız olan tek şey hemen hemen her evde bulunan muz! İşte uykusuzluk sorunu için muz çayı

MUZ ÇAYI TARİFİ

Muz çayı yapmak için ihtiyacınız olan şey 1 adet muz. İlk olarak tencere içerisinde bir miktar suyu kaynatın. Su kaynadıktan sonra muzu uç siyah kısımlarından keserek kaynayan suyun içerisine bırakın. Ocağın altını kapatın. Muzun 10 dakika kadar sıcak suyun içerisinde demlenmesini sağlayın.

Daha sonra tencereyi süzerek hazırladığınız muz çayını dilerseniz bir miktar tarçın atarak tüketebilirsiniz.

MUZ ÇAYININ YARARLARI

Muz, kendi başına son derece faydalı bir meyve olarak biliniyor. Ancak muzun kabuklarının faydalı olduğu pek çok kişi tarafından bilinmiyor. Özellikle magnezyum açısından son derece zengin olan muz, kasların gevşemesine yardımcı oluyor. Muz içerisinde barındırdığı potasyum sayesinde kişilerin uykuya geçişini kolaylaştırıyor.

YIKAMAYI UNUTMAYIN!

Muz çayını uykusuzluk için kullanacaksanız ortalama olarak uyumadan 1 saat önce içmeniz yeterli olacaktır. Diğer yandan muz tercih ederken mutlaka organik muz bulmaya özen gösterin. Muzu sıcak suyun içerisine bırakmadan önce mutlaka kabuğunu iyi bir şekilde yıkadığınızdan emin olun. Düzgün yıkanmamış bir muz sıcak su ile birleşince istenmeyen sonuçların ortaya çıkabileceği unutulmamalıdır.

NOT: Haberimiz teşhis ya da tedavi niteliği taşımamaktadır.