Hidayet KIRAN

Hidayet KIRAN

www.usakgundem.com ‘un tek işi vardır: O da gazetecilik

Rakamlar ve istatistikler gösteriyor ki; ilimiz Uşak’ta kamuoyunu bilgilendirmeye çalışan, tarafsız bir şekilde haber yapmaya çalışan ve kamu menfaati açısından olaylara eleştirel yaklaşım gösteren tek basın kuruluşu ve haber sitesiyiz.

Benim ve ekibimin gazetecilik felsefesi; “İyi Gazetecilik Yapmaktır.”

İyi gazetecilik yapmanın yolu da doğruyu yazabilmek, doğruyu siz Sevgili Okurlarımıza doğru bir şekilde aktarabilmekten geçer. Tabi ki sizlere doğru bilgiyi doğru bir şekilde aktarmanın en güzel yöntemi de araştırmak ve bilgi birikim sahibi olmaktır. Elinizdeki malzemeyi doğru harmanladığınızda ve mesleğinizin etik kurallarına uyduğunuzda doğru ve güzel işler ortaya çıkarırsınız.

www.usakgundem.com haber sitesi, yönetim kadrosu tecrübeli ve genç çalışanları ile işini tutku ile yapan, parayı ikinci planda düşünen ve işini aşk ile gerçekleştiren amatör bir yapılanmaya sahiptir.

Her sabah güne aynı heyecanla başlar, neredeyse günün 24 saati aynı heyecanı, aynı coşkuyu ve mutluluğu duyarak sizlere haberlerimizi ve yazılarımızı ulaştırmaya çalışırız.

SAYFAMIZ DA GÖNLÜMÜZ DE HERKESE AÇIKTIR

Geçtiğimiz hafta yaşanan tüm heyecanlı ve soluk kesici olayları ekip halinde sizler için takip ettik.

Haftaya yine Uşak’ın Çarşamba pazaryerinin uçan çatıları ile başladık. Bu konuda tüm muhatapların görüşlerini yansıtmaya çalıştık. Uşak Belediyesi hariç.  Zaten bizde belediyenin görüşlerine bu kez hiç başvurmadık. Çünkü bundan önceki taleplerimiz hep geri çevrildiği için bundan sonra da sormayacağız. Verecek cevapları varsa buyursunlar. Sayfamızda gönlümüzde herkese ve her kuruma açıktır.

Bu arada yine haberciliğim tuttu. Bu Çarşamba pazaryeri ile ilgili ulaştığımız son bilgiyi buradan araya sıkıştırarak sizlerle paylaşayım (Salih Ağabey duymasın ama. Bu konuda sürekli araştırma yapıyor. Ben ondan önce davranayım istedim)

Uşak Belediyesi Pazar esnafından yeni yer yapacağı için bir an önce yerlerini boşaltmasını istiyor. Ancak yaptığımız araştırmaya göre ortada doğru dürüst üzerinde karar kılınmış bir proje yok.

Belediye tarafından yapılmak istenen proje; yer altında katlı otopark yerleri olan, üstü çok katlı yeni pazaryerinin maliyeti en az 200 milyon TL (Eski para ile 200 trilyon lira) Nisan ayı Belediye meclisinde 500 Milyon TL borç açıklayan belediyenin bu kadar yüksek maliyetli bir pazaryeri yapması sizce mümkün mü? Bence değil?

O zaman buradan ekmek yiyen yaklaşık 10 bin insanın hali ne olacak? Bence de buraya modern bir pazaryeri yapılsın. Ama insanları mağdur etmeden bir çare düşünülsün.

SİZİN SEVGİNİZİ VE İLGİNİZİ DÜNYALARA DEĞİŞMEYİZ

Neyse, “Her yeni gün yeni bir haberdir” sloganı ile geçtiğimiz hafta siz Değerli okurlarımız için yine haber takibine devam ettik.

Sanırım geçtiğimiz Cuma günü otogar civarında tam da sokağa çıkmanın yasak olduğu saatlerde iki grup arasında çıkan ve 3-4 kişinin yaralandığı kavgayı yine bizden başka duyuran olmadı.

Cumartesi günü akşamı yine sokağa çıkmanın yasak olduğu gece saatlerinde Dörtyol Şehit Asteğmen Mehmet Bozkuş köprüsünde yaşanan intihar girişimini de biz duyurduk.

Eşme ilçesinde çeşmelerden akan çamurlu sular ve ilçenin çektiği susuzluk sıkıntısı, Sivaslı ilçesinde pazaryeri yangını, Uşaklı çiftçilerimizin kuraklık nedeni ile tarladaki mahsullerini hayvan yemi yaptığını, ilimizi bekleyen gıda bulamama tehlikesini hep www.usakgundem.com İnternet Haber Siteniz duyurdu.

Uşak’ta olup biten olayları, bu yazımda olduğu gibi görüş ve gözlemlerimizi sizlere ulaştırdığımız zaman dünyanın en mutlu insanı ben ve ekibim oluyoruz.

Olumlu ya da olumsuz her türlü eleştiri, mutluluğumuzu ikiye katlıyor. İnanın gelen hakaret ve tehditvari paylaşımlar bile bizim şevkimizi ve mutluluğumuzu engelleyemiyor.

Yalnız son bir iki yıldır Uşak’ta basın olarak yaşadığımız şu üzücü durumu da sizlerle paylaşamadan yapamayacağım. Bir haberi öğrendiğimizde hiçbir resmi makamdan teyit, bilgi ve detay alamıyoruz. Adeta kalın bir duvar var aramızda. İletişim bile kuramıyoruz. 

Varsın olsun. Sizlerin ilgisi ve sevgisi bize yeter. Sizlerin sayesinde Uşak’ın 1 numaralı haber kanalı olduk. Hepinize tüm samimiyetimle kendim ve ekibim adına çok teşekkür ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hidayet KIRAN Arşivi