Salih Kılınç

Salih Kılınç

Bedava yaşıyoruz bedava

“Bedava yaşıyoruz, bedava;/ Hava bedava, bulut bedava; / Dere tepe bedava; / Yağmur çamur bedava; / Otomobillerin dışı, / Sinemaların kapısı, / Camekanlar bedava; / Peynir ekmek değil ama / Acı su bedava; / Kelle fiyatına hürriyet, / Esirlik bedava; / Bedava yaşıyoruz, bedava.”

                                                                                           (Orhan Veli Kanık)

  • Uşak'ta bulunan Bahadır Barajı'nın alt bölgesinde oluşan çatlaklar nedeniyle, barajın içerisindeki su Sıracevizler Barajı'na boşaltılmaya başlandı. Barajdaki patlama ihtimaline karşı çevredeki 4 köyde okullar tatil edildi. Bini aşkın insan suda fare gibi boğulmaktan son anda kurtuldu.

                                                                                               (20 Şubat 2020)

  • Uşak'ta belediyenin altyapı ve kanalizasyon çalışmaları sırasında, kente doğal gaz veren ana hattaki boru delindi. Hasar nedeniyle şehre doğal gaz verilemezken, ekiplerin onarım çalışmasının sürdüğü belirtildi.

Takip eden 14 ve 15 Aralık tarihlerinde Uşak’ta art arda meydana gelen patlamalarda Cihan Özer adlı vatandaş yaşamını yitirdi.

                                                                                             (13-14- Aralık 2020)

- Eski Gediz yolu üzerinde bulunan 6 köyün muhtarı neredeyse her gün bir kazanın yaşandığı ‘ölüm yoluna bir çare bulunmayan yetkililere ateş püskürdü.

                                                                                                     (17 Mart 2021)

  • Uşak’ta 2,5 yaşındaki bir erkek çocuğa istismar ve darp olayı yaşandı.

                                                                                                   (12 Nisan 2021)

  • Yine Uşak’ta 7-8 yaşlarında bir kız çocuğu cinsel istismara uğradı.

                                                                                               (25 Nisan 2021)

  • Uşaklıların ilk pazarı olan Çarşamba pazarının çatısı uçtu. O gün tam gün kapanma uygulaması nedeni ile pazaryerinde kimsenin olmaması can ve mal kaybını önledi.

                                                                                                    (9 Mayıs 2021)

  • Gece saat 23.00 sıralarında sokağa çıkma yasağı varken çıkan silahlı kavgaya çok sayıda kişinin karıştığı ve kavga sırasında 1 ağır 3 kişinin yaralandığı öğrenildi.

                                                                                                  ( 22 Mayıs 2021)

  • Yine sokağa çıkma yasağının olduğu saat 22.00 sıralarında ailevi sorunları olduğunu söyleyen bir vatandaş, Dörtyol’da bulunan Şehit Asteğmen Mehmet Bozkuş Köprüsüne çıkarak intihar şovu yaptı.

                                                                                                   (23 Mayıs 2021)

  Son bir yılda Uşak’ta yaşanan ve tüm Uşaklıların can ve mal güvenliğini sorgulayan bu olayları bir hatırlayalım istedim.   

Son iki gecedir yaşanan olaylar ise tam gün kapanma uygulanan Cuma saat 21.00 den Pazar sabahı saat 05.00 ‘e kadar olan süreçte meydana geldi.

Onlarca insanın ev baskını yapması, karşılıklı bıçakların çekilmesi, sopalarla birbirini yaralaması, benim aklımın almadığı olaylar. Yasaklarda bu insanlar nasıl dışarıda olabiliyor? Bunca silah ve araçlarla nasıl baskına gidiyor? Bunun açıklaması var mı?

Yukarıda hatırlattığım son bir yılda Uşak olarak yaşadığımız bu olaylar bana Uşak’ta ne kadar güvenli yaşadığımızı sorgulattı.

www.usakgundem.com İnternet haber Sitesi olarak bu olayları yakından takip ettik. Pazaryerinde yaşanan felaketi bir yıl önceden ‘geliyor’ diye uyardık.

Felaket olduktan sonra “Önlem aldık” demek pek bir işe yaramıyor.

Sayın Vali, Sayın Emniyet Müdürü, Sayın Belediye Başkanı! 

Kusura bakmayın. Amacım sizlere saygısızlık yapmak değil. Ancak bu yaşanan olayları analiz ettiğimde 58 yıllık bir Uşaklı olarak; “Acaba ben Uşak’ta güven içerisinde yaşıyor muyum? Uşaklı olarak çocuklarım torunlarım, istismara uğramadan huzur içerisinde yaşayacak mı? Caddede yürürken kafama bir şey düşer mi?  “ soruları beynimi bir kurt gibi kemiriyor.

Tüm vatandaşlık görevlerimi yerine getiren ve Uşak’ta yaşayan bir T.C. vatandaşı olarak bu güzel ve talihsiz kentte başta güvenlik olmak üzere yaşadığım sorunları halının altına süpürmek çözmüyor.

Bir sonraki yazımda Uşak’ı bekleyen olası felaketlerden bıkmadan usanmadan bahsetmeye devam edeceğim.

Amacım; ‘ben dediydim’ demek değil. Sadece duyarlı ve can güvenliği konusunda kaygıları olan bir vatandaş olarak dile getirerek tarihe not düşeceğim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Salih Kılınç Arşivi