Hidayet KIRAN

Hidayet KIRAN

Uşak ve Uşaklı hizmet bekler Siyasetçisi gönül eyler

Siz ne düşünürsünüz bilmem. Ama Uşak güzel bir yer. Memleketim olduğu için değil, gerçekten güzel ve bakımsız bir yer.

Siyasetçi ve yönetici açısından da çok talihsiz bir yer.

Uşak’a 26 CHP milletvekili geldiği gün Reşat Keskin isimli bir vatandaşın, ekonomik sıkıntılardan dolayı intihar ettiği basında da yazıldı çizildi.

CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu; “AKP’li vekiller Uşak’ta sokağa çıkamıyor” dedi.

Buna cevap veren AK Parti Uşak Milletvekili Sayın İsmail Güneş, “Biz sokağa çıkamıyorsak Uşak’ta 11 belediyeden 10’nu nasıl kazandık?” dedi.

Buna cevap veren CHP Uşak Milletvekili Sayın Özkan Yalım; “Benim Genel Başkanım Uşak’a gelecek. Sıkıysa sen de getir” tarzı anlamında bir şeyler söyledi.

Olaya bodoslama dalan CHP Uşak İl Başkanı Sayın Ali Karaoba; “Hasbelkader milletvekili olan İsmail Güneş, sen git hastane yemekhanesine kim alınacak onunla uğraş, en iyi bildiğin iş bu” demişti.

Sayın Güneş de ona AK Parti döneminde, Uşak’a hastane, adliye, emniyet müdürlüğü binaları, spor salonu yollar vb. gibi birçok hizmet yapıldığını öne sürerek; “Bunları biliyor musun? Sen bunları bilemezsin, çünkü sen Uşaklı değilsin. Uşaklı hemşerilerimiz bunu bilir. Uşaklı hemşerilerimize sorsan sana bunları söylerler.”

Şeklinde cevap verdi.

Uşak Belediyesi mevcut binasından yeni kentsel dönüşüm alanındaki yeni binasına yarısını taşıdı, yarısını taşıyamadı. Söylentilere bakarsanız Uşak Belediye Başkanı Sayın Mehmet Çakın için burada iki blok arasında oluşturulmak istenen şatafatlı ve mali yönden külfetli makam odası bir türlü yapılmadığı için makamını taşıyamıyor.

UŞAKLININ DERDİ NE?

www.usakgundem.com İnternet Haber Sitesi olarak her zaman Uşak Halkının sesi, gözü, kulağı ve vicdanı olmaya çalıştık. Uşak’ı yönettiğini sanan Sayın yöneticiler, Uşak’a faydasını anlamadığımız bu kör dövüşüne girerken bizde Uşak halkı ne yapıyor? Ne diyor? Onun sesine kulak verdik.

Dedik ki; “Mahallelerinizde bulunan sorunlarla ilgili bizime irtibata geçmenizi özellikle bekliyor olacağız. sorunları bizimle paylaşın ki bizlerde tüm uşak halkı adına sorunlarınız en hızlı şekilde gerekli mercilere iletiyor olalım.  Tüm Uşak için El ele; Omuz omuza birlikte ilerlemek dileğiyle..”

İşte gelen cevaplar:

Mehmet Serhat Topcu; “Kemalöz mahallesi mor okuldan Şeref Caddesine kadar olan 1. Lale sokak yolları tam bir mayın tarlası.”

Ali Yıldırım: “Belediye mi yapacak? Sokaktaki tamir için kazılan yerin taşını bile düzeltmeye gelen olmadı iki ay bekledik kendimiz düzelttik.”

Kadir Akça: “Uşaktaki parklarda doğru düzgün ağaç yok hep oyun grupları ve spor grupları yeşil alan yok. Böyle olmamalı.”

Rüştü Metin; “Kocaman bakan sosyal medyadan istifa ederse bunlarda buradan uşakla ilgilenir. Uşak Belediyesi’nin ne işi var? Belediye başkanı arabasına binsin gezsin sokak sokak gerekirse hizmete gelmedi mi bunlar daha bir numarasını göremedik.”

Bunlar vatandaştan bize gelen şikâyetlerin yalnızca birkaçı. Daha yüzlercesi var.

Ben de naçizane bunlara Uşak’ın başlıca sorunları olarak bir şeyler eklemek istersem; eğer yağmur yağmazsa Uşak olarak çok büyük bir kuraklık yaşayabilir, içme suyu bile bulamayabiliriz.

Uşak’ın Arapsaçı trafiği, hava kirliliği, kent içerisinde nerdeyse hiç yeşil alan olmayışı. Bu sorunlar yumağı uzar da uzar.

Sözün Özü: Bu yazıda şunu anlatmaya çalıştım. Uşak’ı yönettiğini sananların gündemi başka, halkın gündemi başka, yerel basınınki daha da başka.

Uşak’ın bu kadar yakıcı sorunu varken, siyasetçilerin girdiği kayıkçı kavgası, rahmetli Kemal Sunal’ın “Kibar Feyzo” filmindeki şu meşhur repliğini aklıma getiriyor:

“Ağam bizimle eğlenir.”

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hidayet KIRAN Arşivi