Hidayet KIRAN

Hidayet KIRAN

Uşak halkına biraz değer veriyorsanız, salgın hakkında bir açıklama lütfeder misiniz?

Dikkatli Uşak Gündem okurlarının gözünden kaçmamıştır. Uşak’ta bir konuya bizden başka hiç değinen olmadı. Ne başka basın kuruluşları, ne iktidar ve muhalefet partilileri ne de Uşak’ı yönetenler…

www.usakgundem.com İnternet Haber Sitesi olarak 10 Ağustos Salı günü; “Uşak’ta salgın şüphesi: 500’ü aşkın Uşaklı hastaneye başvurdu” başlığı ile bir haber yayınladık.

https://www.usakgundem.com/guncel/usakta-salgin-suphesi-500u-askin-usakli-hastaneye-basvurdu-h10381.html

Haberde; Uşak’ta 500’ü aşkın insan son iki gün içerisinde ishal ve kusma şikâyetiyle hastaneye başvurunca acil servislerde uzun kuyruklar oluştuğundan bahsediyordu. Uşak’ın bir numaralı internet haber sitesi olarak, ishal, kusma gibi şikâyetler yaşayan vatandaşlardan gelen yakınmalar üzerine, olayı birkaç kaynaktan doğrulattıktan sonra harekete geçmiş ve haberimizi yapmıştık.

(Bu arada hemen şu hususu belirteyim. Uşak Gündem İnternet Haber Sitesi olarak bizi biz yapan okurlarımız, bugüne kadar asla ve asla bize yalan söylemedi. Onların her sözünü ekibimizle doğru ve emir olarak kabul edip öyle harekete geçtik. Bizim en büyük haber kaynağımız, canımızdan aziz bildiğimiz okurlarımızdır)

Şu salgın olayına dönersek; sanırım haberi yayınladığımız 10 Ağustos tarihinden bu yana salgının boyutları daha da büyüdü ve birçok insan kusma, ishal ve halsizlikten acil servislere koşmaya başladı. Bende ve ailemde olmasa da aynı rahatsızlıkları yaşayan çok sayıda, akrabam, eşim, dostum tedavi görüyor ve işine gücüne bakamıyor. Uşak olarak birçok zaman ve iş gücü kaybı da yaşamaktayız.

Geçtiğimiz Pazar günü yoğun bir şekilde yaşanmaya başlayan salgının kaynağını araştıran haber ekibimiz, doğal olarak ve bu konudaki spekülasyonları da göz önüne alarak salgının kaynağının içme suyu olup olmadığını araştırdı. Yukarıdaki haberde de belirttiğimiz gibi, Uşak Belediyesi yetkilileri ile de görüşerek, onların salgının içme suyundan kaynaklandığını kesin bir dille reddettiğini sizlere duyurduk.

Haberimizden sonra, Uşak Belediyesi de şebeke suyuna yaptırdığı tahlillerle Uşak’ın içme suyunun temiz olduğunu bilimsel olarak kanıtladı ve bu raporları sosyal medya hesabından yayınladı.

Şimdi, Uşak halkı salgından yorgan döşek yatıyor. Uşak Belediyesi raporlarla; “Benim içme suyum temiz” diyor.

Ama iki gözümün çiçeği Uşaklımın derdine derman olan yok. Salgının kaynağını bilsek salgından uzak duracağız. Gel gelelim 370 bin nüfusu olan koca ilde salgının neden olacağını açıklayan bir yetkili henüz çıkmadı.

Uşaklının yaşadığı bu salgın nedir?

Hafif de olsa tekrar hortlayan korana virüs mü?

Sıcakta bunca insan mikrop mu kaptı?

Yedikleri meyve ve sebzeden ya da başka bir gıdadan mı zehirlendi?

Uşak’ı Yöneten Sayın Yetkililer!

İktidar ve muhalefetin Çok Değerli Sayın Vekilleri!

Ve de konunun birincil derecede muhatabı olan Uşak İl Sağlık Müdürüm!

Bu salgın hakkında lütfen biz Uşak halkını bilgilendirir misiniz? Sanırım yaşadığımız bu sıkıntı hakkında bilgilendirilmek en doğal hakkımızdır.

Biz, Uşak halkı olarak, vergimizi ödeyen, askerliğimizi yapan, binlerce kez Allah’a şükür olsun, teröre, kavgaya karışmayan, yasalara saygılı, etliye sütlüye pek dokunmayan kendi halinde insanlarız.

Uşak halkı olarak; gözünüzde biraz değerimiz varsa…

Bize karşı biraz sevginiz varsa…

Lütfen, bu canımızı yakan ve bizi üzen bu salgın hakkında bir açıklama lütfeder misiniz?

Yapacağınız bu lütuf için şimdiden çok teşekkür ederim. Saygılar Efendim…

Halk içinde mu'teber bir nesne yok devlet gibi

Olmaya devlet cihânda bir nefes sıhhat gibi.

(Kanuni Sultan Süleyman)

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hidayet KIRAN Arşivi