Uşak’ta salgın şüphesi: 500’ü aşkın Uşaklı hastaneye başvurdu

Uşak’ta 500’ü aşkın insan son iki gün içerisinde ishal ve kusma şikâyetiyle hastaneye başvurunca acil servislerde uzun kuyruklar oluştu.
Uşak’ta salgın şüphesi: 500’ü aşkın Uşaklı hastaneye başvurdu

Uşak’ta son iki gündür 500’ü aşkın insan ishal ve kusma şikâyetiyle hastaneye başvurdu.

Dün ve bugün yetişkin 400’e yakın insan ve 100’den fazla çocuğun ishal ve kusma şikâyeti ile Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil ve çocuk acil servislerine başvurduğu, şu ana kadar şikâyetle gelenlerde hastaneye yatış olmadığı öğrenildi.

Konu ile ilgili görüştüğümüz uzmanlar "Çok hafif seyirde, bir gün belki iki gün süren, bulantı, kusmayla belki ishalle devam eden bir hastalık. Bunun altından viral bir şey de çıkabilir, virüslerin oluşturduğu enfeksiyon da olabilir. Her zaman bahsettiğimiz gibi corona virüsle de alakalı söylemiştik bunu. Temizlik ve hijyen kurallarını özellikle dikkat edilmesi gerekiyor " şeklinde konuştu.

SALGININ NEDENİ NE?

İlk etapta ilimizde görülen salgının, Bolu’da kısa önce yaşanan ve suya lağım karışması ile ölümlerinde yaşandığı vakayı akla getirmesi ile şebeke suyundan kaynaklanabileceği yönünde şüpheler oluştu.

www.usakgundem.com olarak Uşak Belediyesi yetkilileri ile yaptığımız görüşmede; “Sağlık Müdürlüğü ile bu konuda görüştük. Bugün İl Sağlık Müdürlüğü’ne şebeke suyundan numeneler verdik.

Uşak Belediyesi olarak kendi laboratuvarlarımızda yapılan incelemelerde suda herhangi bir olumsuzluğa yakalanmadı. Halk Sağlığı Laboratuvarı rutin kontrolleri dışında salgın üzerine ekstra kontrolleri de yaptı. Burada da şebeke suyunda herhangi bir virüse rastlanmadı.

Bu salgının kaynağı şebeke suyu olsaydı, 500 kişi değil, suyu kullanan yaklaşık 250 bin kişinin etkilenmesi gerekir” bilgisini aldık.

İl sağlık Müdürlüğü, Uşak’ta görülen salgın konusunda herhangi bir açıklamada bulunmazken, salgın nedenleri konusunda; ilimizde satılan meyve ve sebzelerden, havada bulunan bir virüsten bulaşabileceği gibi ihtimaller değerlendiriliyor.

(SALİH KILINÇ / HABER)