Hidayet KIRAN

Hidayet KIRAN

Otopark 2 katlı olacak Millet Parkında Ne sen bunun farkındasın ne de Sayın Çakın farkında

Dün akşam bana gelen bir telefon, beni hem sevindirdi hem de şaşırttı. Telefonun diğer ucunda AK Parti Uşak Milletvekili Sayın Dr. İsmail Güneş vardı.

Karşılıklı hal hatır sormalardan sonra Sayın Güneş, doğrudan konuya girdi. Konu da 16 Ocak tarihinde Uşak Gündem sitemizde yayınlanan yazımla ilgiliydi.

https://www.usakgundem.com/mujdeler-var-usakimin-topragina-tasina-bu-projeler-ne-isler-acti-basima-makale,232.html

Sayın Güneş yazımı okuduğunu, yazımda belirttiğim daha doğrusu Uşak Belediyesi web sayfasında  Millet Bahçesi altına yapılacak 1 katlı otopark müjdesinin yanlış olduğunu, otoparkın 2 katlı olacağını söyledi.

İşte Sayın Güneş’in Millet Bahçesi altına yapılacak otopark ile ilgili bana aktardığı bilgiler:

“Yazınızı okudum. Altına da yorumumu yazdım belki görürsünüz belki görmezsiniz diye arama gereğini hissettim. Muhtemelen Belediye Başkanımız görmemiştir. Bir yanlış anlama var herhalde.

Sizi yazınızda belirttiğiniz, Uşak’ta yapılmakta olan Millet Bahçesi altına yapılacak otopark ile ilgili bilgilendirmek istedim. Millet Bahçesi yapımını üstlenen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının otopark yapma gibi bir sorumluluğu yok. Biz Uşak milletvekilleri ve Uşak Belediye başkanı olarak  200 araçlık otopark alanını az bulduk. Bunu 400 araç kapasitesine çıkardık. Sonra ihalesi oldu. İhale tek katlı otopark için düzenlendi. Bu bizim içimize sinmedi.

“Bu otoparkı nasılsa bakanlık yapıyor. Tek katlı da olsa bize yeter” demedik. Dedik ki; Olmuşken tam olsun. Uşak’ın otopark sorununu çözsün. Bu düşünce ile ihalesi yapılmış, her şeyi olmuş bitmiş tek katlı otopark işine itiraz ettik. Sağ olsun bakan Bey bizi kırmadı. İptal etti.

Sonra 2 katlı olarak yeniden bir ihale düzenlenmesi, fiyatının belirlenmesi derken yaklaşık 8 ay geçti. Geçtiğimiz Aralık ayında ihalesi yapıldı ve 3 Ocak’ta da yüklenici firmayla sözleşme imzalandı.

Eğer fiyatlarda çok büyük bir sıkıntı olmazsa yüklenici firma burada mart veya nisan ayları gibi çalışmalara başlayacak. Sadece otopark işini değil, Millet bahçesinin tüm kalan diğer işlerini de yapacak.

Sanırım belediye başkanımız yanlışlıkla tek kat demiş olabilir çünkü kendisi de biz milletvekilleri ile birlikte en başından beri sürecin içindedir. Burası 8 bin metrekare taban alanı olan ve ihalesi, -2 katlı olarak yapılan bir alandır. Otopark, -2 katlı olarak inşa edilecektir. Tek katlı olarak değil. Tek katlı olsaydı, şimdiye çoktan bitmiş ve hizmete girmişti.

Biz, üstte kalan 8 bin metrekarelik alanı da Uşak’ın kent meydanı olarak düşünüyoruz. Uşak’ın bir kent meydanı yok. Bir etkinlik yapmaya kalktığımızda yolu falan kapatıyoruz.

Biz,Uşak milletvekilleri ve Uşak Belediye başkanı olarak dedik ki; üstte geniş bir meydan olsun. İnsanlar meydanda düzenlenen miting, eğlence, tören gibi etkinliklere katılırken araçlarını alttaki otoparka koysun.

Neticede Uşak’ın bir meydanı olsun diye uğraştık. Elhamdülillah, bir aksilik olmaz da firma gelecek yıl bu zamanlarda işi tamamlarsa, altında otoparkı bulunan ve geniş bir meydanı olan Millet bahçesine kavuşmuş olacağız.

Bu konuda siz yazdığınız için eksik bilgiye sahip olacağınızı düşünerek sizi arayıp bilgilendirmek istedim. Biz sürecin her aşamasını takip ettiğimiz için sizi doğru bilgilendirme gereğini duydum.

Burada temel amaç; Uşak’ın köklü bir sorunu olan otopark sorunun çözülmesini sağlamaktır.”

 Öncelikle Sayın Güneş’in Uşak’ın sorunlarını bu kadar yakından takip etmesine, çözüm için gayretine ve yerel basını çok yakından takip edip bilgilendirme nezaketini göstermesine içtenlikle teşekkür ederim.

İşte özlediğimiz gazeteci – siyasetçi ilişkisi böyle net bir şekilde kurulmalı.

Bir önceki yazımda; bir buçuk yıl evvel tek katlı olarak yapılan ihalenin çift katlı olması için iptal edilmesi ve sonra Uşak Belediye Başkanı Sayın Mehmet Çakın’ın Uşak Belediyesi web sitesinde otoparkın tek katlı olarak ihale edildiğini müjde olarak vermesine tepki göstermiş ve “Tek katlı yapılacaksa niçin ilk ihale iptal edildi?” diye sormuştum.

Uşak Belediyesi sayfasında hala otopark ihalesinin tek katlı yapıldığı müjdesi duruyor.

Kabahat bende değil, yanlış anlamalara yol açan açıklaması ile Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Çakın’da.

Yine de bir hatamız varsa af ola…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hidayet KIRAN Arşivi