Hidayet KIRAN

Hidayet KIRAN

Hayırlı olsun Uşak olarak böyle tesislere çok ihtiyacımız var

Dün Uşak’ta Uşak tarihinin bir kalemde en büyük yatırımı olan açıklanan Sheraton Oteli temel atma töreni gerçekleştirildi. Hayırlı olsun.

Haberimizde, “Huzurpark, Şelale Restoranın bulunduğu 30 bin metrekarelik bir alan üzerinde 3 katı bodrum olmak üzere toplam 15 kat olarak tasarlanan dev Sheraton otelinde: 179 Oda, 410 Yatak kapasiteli Sheraton otelin 24 milyon dolar (500 milyon TL) inşa edilmesi ve 2024 yılının ilk çeyreğinde açılması planlandığı açıklandı.

Termal SPA alanı da bulunan otelde Balo ve konferans salonu, toplantı odaları, açık kapalı yüzme havuzları, fitness salonu, deniz mahsulleri restorandı, dünya mutfağı restorandı, açık düğün salonu bulunacağı ve ilk etapta yaklaşık 250 kişinin istihdam edileceği belirtildi” diye bu devasa yatırım hakkında sizleri bilgilendirmiştik.

Gerçekten Uşak ölçeğinde ve Uşak için çok gerekli bir yatırım olduğunu düşünüyorum. Uşak Belediyesi, geçtiğimiz Şubat ayında kendisine ait Şelale Kafe ve oradaki sosyal tesisleri de kapsayan arsayı, düzenlenen ilk ihalede 44 milyon TL’ye satmış, ihaleye tek giren Polat ve Çekçek aileleri ortaklığındaki POLSAR şirketi almıştı.

Burasının satışı o zamanda çok tepki görmüştü. Demokratik toplumlarda tepki ve eleştirilerin olmasını da gayet normal görüyorum. Ancak gelinen noktada; Uşak Belediyesi’nin ne kadar doğru bir iş yaptığı gün gibi aşikâr.

Bugün ise böylesi devasa bir yatırımın kentimizde yapılması için belediyemizin bu satışı yapmakla ne kadar doğru bir iş yaptığına da tanık oluyoruz.

Temel atma töreni öncesi; POLSAR ortakları; Sayın Fahri Polat ve Sayın Metin Çekçek’in “Uşak’ta kazandığımızı Uşak’ta harcamak istiyoruz” vurgusu çok takdire şayan bir durumdur. Bildiğim kadar her iki ailede köken olarak Uşaklı olmasa da kendilerini Uşaklı görmeleri ve “Her şey Uşak için” diyerek 500 milyon liralık bir yatırımın altına girmeleri her babayiğidin harcı değil.

Uşak Valisi Sayın Dr. Turan Ergün, Uşak Belediye Başkanı Sayın Mehmet Çakın ve AK Parti Uşak Milletvekili Sayın Mehmet Altay’da konuşmalarında, Uşak’a böyle bir konaklama tesisinin gerekliliğine defeaatle vurgu yaptılar. Büyüklerimizin “İhtiyaç var” dediği bir şeye bizim “Yok” diyecek bir durumumuz olmaz. Olduğu da gün gibi ortada.

Zaten bütün konuşmalarda bu yatırımın Uşak için dönüm noktası olarak tabir ediliyor. Uşak Belediye Başkanı Sayın Mehmet Çakın’ı ileri görüşlülüğünden ötürü kutlamam gerektiğini düşünüyorum.

Uşak’ta belediyecilik hizmetleri son bir yılda hız kazanmaya başladı. Pandemi ile boşa geçen iki yılın ardından bir yandan mahallelerde temeli atılan, pazaryerleri, spor tesisleri, park, bahçeler, bir yandan hizmete açılan yeni tesisler, baş döndürücü bir hızla bir şeyler yapılıyor. Tesis ve alt yapı çalışmalarının yanı sıra kültürel ve sosyal yardım çalışmaları da sürekli devam ediyor.

Vali Sayın Ergün, Belediye Başkanı Sayın Çakın, İktidar Milletvekilleri Sayın Altay ve Güneş, son zamanlarda Uşak için uyumlu bir çalışma ve gayret içerisinde görülüyor. İnşallah bu uyum bozulmaz. Kazanan Uşak olur.

Gelelim Uşak’taki muhalefet partilerine:

Dün, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Sayın Faik Öztrak, CHP’nin önemli isimlerinden Akif Hamza Çebi ve genel merkezden birçok isim Uşak’a gelmiş. Sefa gelmişler, hoş gelmişler.

Takip eden basın mensubu yok denecek kadar azdı. Dün 11 Kasım Ağaç Dikme Bayramı, Sheraton Otel Açılışı, Uşak Belediyesi Spor Tesisi Temel atam Töreni, Uşak basını için oldukça yoğun bir gündü. Zaten az sayıda olan basın emekçileri bunlara koşturmaktan yorgun düştü.

Ama asıl neden neydi biliyor musunuz? CHP Uşak İl Örgütü bu önemli konuklarının gelişini 10 Kasım Akşamı yani bir gün önce akşam saat 17.00 sıralarında duyurdu. O dakikaya kadar bizler önceden haberimiz olan diğer etkinliklere göre programımız yapmıştık. CHP Uşak İl Örgütü kusura bakmasın artık.

İYİ Parti Uşak Teşkilatı da sabah 10.00 da basınla kahvaltı programı düzenlediğini bir önceki günün akşamı saat 17.40’da falan duyuruyor. Kimin gelip gelmeyeceği üzerine sözüm ona basıncılarla pazarlığa tutuşuyor.

Aslında, yazımın son bölümünde; Uşak’taki muhalefet partilerinin genelde ve yerelde iktidar olsa yukarıda örneğini verdiğim Sheraton Uşak Oteli gibi bir projeleri var mı? Gerçekten merak ettiğim için samimiyetle öğrenmek için bunu soracaktım.

Genel Başkan yardımcılarının gelişini duyurmakta ve basınla buluşmada bile zafiyet gösteren iki muhalefet partisinin beceriksizliğini görünce vazgeçtim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hidayet KIRAN Arşivi