DSP Uşak İl Başkanı Yüksel Duygu; “DSP 1985 ruhuna dönmelidir”

Demokratik Sol Parti (DSP) yönetimini eleştiren bir açıklama yapan 9 kişiden 3'ü partiden ihraç edilirken, DSP Uşak İl Başkanı Yüksel Duygu’ya da ‘kınama cezası verildi.
DSP Uşak İl Başkanı Yüksel Duygu; “DSP 1985 ruhuna dönmelidir”

Geçtiğimiz Mayıs ayında Bilecik’te okunan bir basın bildirisinde; DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın ülke sorunlarını DSP ilkelerine göre çözüm aramak yerine yandaş kanalları dolaşarak, bugünkü iktidarın yanlışlarını benimser davranış sergilemesini kabul edilemez olduğunu, DSP’nin 1985 ruhuna dönmesi gerektiğini ve bunun için de acilen olağanüstü kurultaya gidilmesi gerektiği belirtilmişti.

Bildirinin okunmasının ardından, parti yöneticileri Kenan Üşenmez ile Nursel Kızılırmak ve DSP Bilecik İl Başkanı Sinan Demirel hakkında ihraç kararı alındı. Bu kişilerden 4 il başkanı disipline sevk edilmezken, Uşak İl Başkanı Yüksel Duygu’ ya da kınama cezası verildi.

Kınama cezasının kendisine resmi olarak tebliğ edilmesinden sonra bir basın toplantısı düzenleyerek duygu ve düşüncelerini kamuoyu ile paylaşacağını ifade eden DSP Uşak İl Başkanı Yüksel Duygu, www.usakgundem.com ‘a yaptığı değerlendirmede; “Bilecik’e giderken, Uşak’ta eski yeni ne kadar DSP’li varsa onların görüşünü alarak hareket ettim.

Ben DSP’in kurucu Genel Başkanı merhum Sayın Mustafa Bülent Ecevit’in öğrencisiyim. Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Atatürk’e ve diğer Genel Başkanım İsmet İnönü’ye “2 ayyaş” deyip Benim kurucu Genel Başkanım Mustafa Bülent Ecevit’e hakaret edenlerle, bu ülkenin kırmız çizgisi olan “Andımız” ve TC ibarelerini kaldıranlarla asla bir araya gelemeyiz” dedi.

Duygu, açıklamalarına şöyle devam etti:

 “Demokratik Sol parti, kendisine has ilkeleri ve yolu olan bir partidir. DSP’nin en başlıca yolu; da Atatürk devrimleri ve ilkelerine sahip çıkmak ve bunları sonsuza kadar yaşatmaktır. Partimizin kuruluşundan bugüne ve bu konuda kadar yaşadığı tüm engellemelere ve zorluklara rağmen, bu ilkeden sapmamış ve bu konuda taviz vermemiştir.

Partimizin kurucusu, ilkeli ve büyük devlet adamı Sayın Mustafa Bülent Ecevit’i rahmet, saygı ve özlemler anıyorum.

DSP, biraz önce belirttiğim gibi, Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda,  insan eşitliği, sosyal adalet ve insan emeği üzerine kurulu bir partidir. Bizler bu yoldan dönmeyi bırakın, bunları savunmaktan, sessiz kalmaktan bile bir an vazgeçemeyeceğiz. Aksi bir durumu asla kabul edemeyiz.

1985 ruhunu özümseyen ilkeler ve prensipler dahilinde demokratik solcuyuz. Demokratik solcular hiçbir zaman güçlüden yana olmamış, kısa vadeli menfaatler üzerine hareket etmemiştir.

Sürekli halktan yana, işçiden ve emekçiden devletten yana olmuştur. Bizler, asla bu yoldan dönmeyeceğiz. Dönenlerle de asla birlikte olmayacağız.”

Duygu, “Ne ezen ne ezilen hakça bir düzen için mücadeleye DSP içerinde kalarak partisinin 1985 ruhu ile çalışmaya devam edeceğinin de altını çizdi.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler