Vali Kocabıyık; “Milletimiz 15 Temmuz gecesi destan yazmıştır”

Uşak Valisi Funda Kocabıyık, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeni ile bir mesaj yayınladı.
Vali Kocabıyık; “Milletimiz 15 Temmuz gecesi destan yazmıştır”

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün demokrasiye kasteden darbe girişimine karşı milletimizin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde aziz milletimizin en güzel cevabı verdiğini belirten Kocabıyık, milletimizin bu kahramanlığının tarihimize altın harflerle geçtiğini vurguladı.

İşte Vali Kocabıyık’ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı:

“15 Temmuz 2016’da aziz milletimize alçakça silah uzatılmış, demokrasimize kast edilmiş, tarihi boyunca hür yaşayan milletimiz esaret altına alınmaya çalışılmıştır.  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde aziz milletimiz, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) bu hainliğine en güzel cevabı vermiştir. Hainlere geçit verilmeyeceği, yasaların çiğnenmeyeceği, esarete boyun eğilmeyeceği destansı bir savunma ile gösterilmiştir.

“ŞEHİTLERİMİZİ UNUTMAYACAĞIZ VE UNUTTURMAYACAĞIZ”

Milletimizin imanı, bayrak ve vatan sevgisi dünyaya ders niteliğindedir. Hürriyete, demokrasiye, anayasaya ve bu ülkenin yüzyıllardır süregelen hasletlerine karşı yapılan saygısızlığın, hainliğin karşısında gösterdiğimiz birlik ve beraberlik bir destandır. Bu destanı yazan, o gün alçaklarla mücadele eden, dualarıyla destek olan her vatandaşımız bu şanlı zaferin mimarıdır. 15 Temmuz gecesi aziz milletimizin göstermiş olduğu cesaret ve kahramanlık tarihe altın harflerle geçmiştir. Şehitlerimizi ve gazilerimizi; ebediyete kadar dualarla anacağız, unutmayacağız ve unutturmayacağız.

Unutulmamalıdır ki tarihine, kültürüne, vatanına, bayrağına ve haklarına bağlı aziz milletimiz; sinsi emellere, vatanımıza kast edenlere boyun eğmeyecektir. Şartlar ne olursa olsun bu vatanın evlatları hürriyetinden, devletinden, mukaddeslerinden canı pahasına da olsa vazgeçmeyecektir; her durumda millî iradeden ve demokrasiden yana olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle vatanımızın birlik ve bütünlüğü uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Vatanı savunma uğrunda, mücadele etmenin izlerini bedeninde taşıyan kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. O gün hainlere siper olan, duaları ile destek olan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyor; tüm vatandaşlarımıza saygı ve selamlarımı sunuyorum.”

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler