Uşak Belediyesi hayvan üreticilerini birbirine düşürdü

İlimizde kurbanlık hayvan üreten ve bayram önü satmak isteyen hayvan üreticileri, kurban satış noktalarının kura çekiminde ayırımcılık yapıldığı gerekçesi ile Uşak Belediyesi’ni protesto etti.
Uşak Belediyesi hayvan üreticilerini birbirine düşürdü

Kapalı Pazaryeri (Çarşamba Pazarı) Pazaryeri Amirliği’nde düzenlenen kura çekimi sırasında yaşanan sert tartışmalar kavgaya dönünce, olay yerine anında yetişen polislerin müdahalesi ile kavga büyümeden önlendi.

Uşak Belediyesi, Yeni Hayvan Pazarı (Çanlı), Eski Gediz Yolu (TOKİ) ve Uşak Havaalanı olmak üzere üç noktada belirlenen kurbanlık hayvan satış yerleri için kura çekimi düzenledi.

Uşak ve köylerinde hayvan üreticiliği yapan yaklaşık 200 hayvan üreticisi, saatlerce kurada adlarının okunması için sıcakta bekledi. Kendi isimleri okunmazken, özellikle başka illerden gelen kişilere öncelik tanındığını ve bunlara onlarca yer satıldığını öne sürerek isyan etti.

Kendileri yer alamazken, bu kişilerin aldığı onlarca yeri kendilerine karaborsa fiyata sattığını ve iki yıldır bu oyunun sürdüğünü iddia eden Uşaklı hayvan üreticileri isyan edince devreye giren polis isyanı bastırdı.

Erol Tuncer adlı hayvan üreticisi, 2 yıldır birilerinin kazancı uğruna kendilerinin mağdur edildiğini ileri sürdü.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler