Eşme ilçesinde musluklardan çamur aktı

Dün sabah Eşme ilçesinde musluklardan akan çamurlu su halkı isyan ettirirken, ilçede temiz içme suyu konusunu yeniden gündeme getirdi. Şu anda ilçede su kesintisine gidildiği öğrenildi.
Eşme ilçesinde musluklardan çamur aktı

Dün sabah musluklarını açan ilçe halkı akan sapsarı çamurlu suyu görünce gözlerine inanamadı. Derhal damacana suları alarak ihtiyaçlarını gidermeye başladı. İlçe halkının tepkileri üzerine sosyal medya hesabından özür dileyen Eşme Belediye Başkanı Hacı Mustafa Çetin sorunun Kolonkaya içme suyu hattındaki dayanıksız malzemenin patlamasından kaynaklandığını öne sürerek ilçe halkından çamurlu sular için özür diledi ve depolar temizleninceye kadar su verilemeyeceğini duyurdu.


 

İLÇE HALKI 10 YILI AŞKIN ZAMANDIR KALİTELİ SU İÇEMİYOR

Dün sabah evlerindeki şebeke suyunun çamurlu akması üzerine www.usakgundem.com İnternet Haber Sitesi olarak telefonla görüşlerine başvurduğumuz bazı Eşmeli vatandaşlar, 10 yıldan fazla bir süreçte zaman zaman musluklarından çamurlu ve sağlıksız su aktığından yakınarak dertlerini şöyle aktardı:

“Daha önceki yıllarda, Denizli istikametinde bulunan Narlı ve Güllü köyleri tarafında kuyular açılmıştı. Bu köylerden gelen içme suları temiz ve sağlıklıydı. Gelen belediye başkanları bu kuyuları köylülere sattı ya da kapattı.

10 yılı aşkın zamandır ilçemize içme suyu Kula taraflarında bulunan volkanik bölgelerde açılan kuyulardan geliyor. Bu kuyulardan gelen sularda insan sağlığını tehdit edecek boyutta arsenik, demir ve manganez gibi ağır metaller bulunuyor. Şimdi de sulardan çamur ve çeşitli partiküller çıkmaya başladı.

Evlerimize gelen bu sudan ekmek yapıyoruz. Kirli ve çamurlu suları bebeler içiyor, yaşlılar içiyor. Dışarıda koronavirüs evlerimize giren musluk sularında kanalizasyon ve zehir dolu. Hem Eşme ilçemizde hem Uşak merkezde yıllardır yetkililere derdimizi aktarıyoruz. Herkes biliyor. Kimse bir şey yapmıyor.

Eşme halkı olarak temiz ve sağlıklı su içmek bizimde hakkımızdır. Bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz.”

ÇAMURLU SU İÇİN BELEDİYEDEN ÖZÜR

Çamurlu akan içme sularına gelen tepkiler üzerine sosyal medya hesabından bir özür paylaşımı yapan Eşme İlçe Belediye Başkanı Hacı Mustafa Çetin kendini, “Kolonkaya içme suyu hattındaki borularımız 2014 yılı öncesinde yapılmasından, malzemenin uygun olmayışı, ev su basıncını kaldırmayışından dolayı dün böyle bir patlakla karşılaştık. Bu sebeple belirli bölgelerde çamurlu su aktı. Ekiplerimiz şu an arızanın giderilmesi ve ardından depolarımızdaki suları temizleme çalışmalarını devam ettireceği için bir süre daha ilçemizde su kesintisi yaşayacağız. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz” şeklinde savundu.

(SALİH KILINÇ/ÖZEL HABER)

İlgili Haberler