Uşaklı Cumartesi Pazar sokağa çıkabilecek mi?

İçişleri Bakanlığı Hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulamasının devam edip etmeyeceği ile ilgili bilgiler kademeli normalleşme genelgesinde paylaşmıştı. 22-23 Mayıs cumartesi ve pazar sokak kısıtlaması olacak mı, hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı? Uşak İl Hıfzıssıhha Kurulu bu konuda ne gibi kararlar almıştı?
Uşaklı Cumartesi Pazar sokağa çıkabilecek mi?

Tam kapanma sürecinin 17 Mayıs’ta tamamlanması ve aynı gün kademeli normalleşmeye geçilmesi ile birlikte hafta içi sokak kısıtlaması saatleri yeniden 21:00-05:00 olarak düzenlendi.

HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Bu konudaki genelgede ilgili madde şöyle: “Kademeli normalleşme döneminde; hafta içerisinde yer alan günlerde (Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma) 21.00­-5.00 saatleri arasında, hafta sonları ise Cuma günleri saat 21.00’den başlayıp, Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve Pazartesi günleri saat 05.00’de tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.

Buna göre hafta sonu sokağa çıkma yasağı devam edecek. Yani 22-23 Mayıs 2021 Cumartesi ve Pazar günü sokak kısıtlaması olacak.  Kısıtlama Cuma günü 21:00’de başlayacak ve pazartesi 05:00’te sona erecek.

Tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak Cumartesi-Pazar günlerinde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek olup, vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla(engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilmelerine izin vardır.

Bu konuda Uşak İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı da 16 Mayıs 2021 tarih ve 2021/8 tarihli kararı:

“Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri (sadece ekmek ve unlu mamul satışı için) açık olacaktır. Vatandaşlarımız ekmek ve unlu mamul ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine yürüme mesafesinde olan fırına gidip gelebilmelerine,  fırın ve unlu mamul ruhsatlı işyerlerine ait ekmek dağıtım araçlarıyla sadece market ve bakkallara ekmek servisi yapılabilmesine, sokak aralarında kesinlikle satış yapılmamasına” karar verilmiştir.

İlgili Haberler