Su bulamayan Eşme halkı isyanlarda

Eşme ilçesinin büyük bir bölümüne su temin eden Kolonkaya su hattındaki arıza yüzünden 4 gündür susuz kalan ilçe halkı bu duruma tepki göstererek isyan etti.
Su bulamayan Eşme halkı isyanlarda

Musluklarından su yerine çamur aktığını kaydeden Eşmeliler, 4 gündür hiç su akmadığını, tuvalete kullanacakları suyu bile bulmakta zorluk çektiklerini belirterek sosyal medya aracılığı ile Eşme Belediye Başkanı Hacı Mustafa Çetin’den su sorununu bir an önce halletmesini istediler.

Eşme ilçemizde yaşanan su sorunu ilçe halkının ifadesine göre korkunç boyutlara ulaştı. Son günlerde evlerindeki musluklardan su yerine çamur aktığını belirten ilçe halkı, 4 gündür bir damla su akmadığı için çok mağdur olduklarını dile getirdi.

Eşmeliler, “Zaten uzun zamandır musluklardan çamurlu su akıyordu. Şimdi Kolonkaya su hattında borular patladı gerekçesi ile 4 gündür bir damla suyumuz akmıyor. Çamurlu sular yüzünden çamaşır bulaşık makinelerimiz bozuldu. İlçemizde 50 yılı aşkın zamandır su sorunu yaşıyoruz.

Bu konuda ne devletten yardım alabildik. Ne de belediye çözüm üretebildi. Dünyanın pandemiden kırıldığı dönemde Eşme halkı daha çok su tüketmek yerine susuzluk çekiyor. Tuvalet ihtiyacımızı bile susuzluk nedeni ile çok ilkel koşullarda gidermeye çalışıyoruz. Bir an önce arıza giderilsin, suyumuz gelsin. Dayanacak gücümüz kalmadı” şeklinde yakındılar.

Eşme İlçe Belediye Başkanı Hacı Mustafa Çetin kendini, “Kolonkaya içme suyu hattındaki borularımız 2014 yılı öncesinde yapılmasından, malzemenin uygun olmayışı, ev su basıncını kaldırmayışından dolayı dün böyle bir patlakla karşılaştık. Bu sebeple belirli bölgelerde çamurlu su aktı. Ekiplerimiz şu an arızanın giderilmesi ve ardından depolarımızdaki suları temizleme çalışmalarını devam ettireceği için bir süre daha ilçemizde su kesintisi yaşayacağız.Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz” şeklinde savunmuştu.

SU YOK TOZ ÇOK

Diğer yandan Eşme Belediyesi tarafından pandemide sokağa çıkılmadığı günlerde yapılan yol bakım ve onarım çalışmaları da Eşmeliler tarafından tepki ile karşılandı.

İlçe halkı; “Tapu tapu 10 bin nüfuslu bir ilçeyiz. Allah’tan 30-40 bin nüfusumuz yok. Yoksa hepten rezil olurduk. Pandemi döneminde suyumuz yok. Su yokken belediye yol onarım ve bakım çalışmaları yapıyor. Her taraf toz toprak biz insanlar da kir pas içerisinde kaldık.

Devlet, bakanlık, valilik artı kim olursa ne olur bu sorunlarımıza el atsınlar. Bizi bu cehennem azabından kurtarsınlar” ifadesini kullandılar.

https://www.usakgundem.com/yasam/esme-ilcesinde-musluklardan-camur-akti-h7850.html

(SALİH KILINÇ/ÖZEL HABER)

İlgili Haberler