Uşak’ta son bir hafta içinde operasyonlarda 15 kişi tutuklandı

Uşak’ta son bir hafta içerisinde polis ekiplerince düzenlenen operasyon ve uygulamalarda çok miktarda uyuşturucu madde ele geçirilirken, işlem yapılan 44 şüpheliden 15' i tutuklandı.
Uşak’ta son bir hafta içinde operasyonlarda 15 kişi tutuklandı

Uşak Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte uyuşturucu madde imalatı ve ticareti yapan şüphelilere yönelik çalışmalar yaptı.

Bu kapsamda 07 Mayıs - 21 Mayıs tarihleri arasında yapılan uygulama ve operasyonlarda,  27 adet olay meydana geldi. 47 şüpheli şahsa adli işlem yapıldı. 2 şüpheli tutuklandı. 2 bin219 adet Sentetik Ecza, 33 gram metamfetamin, 18 gram bonzai, 4 gram esrar, 1 kök Hint Keneviri,  2 adet ruhsatsız tabanca, 21 adet tabanca fişeği, (1) adet hassas terazi ele geçirildi.

  23 Şahıs Tutuklandı

 Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri ise aynı tarihlerde meydana gelen 27 olaya müdahale etti. Ekipler; 47 bin 479 şahsı sorgularken, 44 aranan şahıs yakalandı.

Ayrıca; 23 şahsın tutuklandığı, 4 adet ruhsatsız tabanca, 4 adet ruhsatsız tüfek, 1) adet kesici alet, (35) adet fişeğin de ele geçirildiği belirtildi.         

Kaçaklık ve Organize Suçlar Müdürlüğü ekiplerinin ise il geneli mali ve ulusal güvenliğe yönelik suçlar kapsamında meydana gelen 4 olaya müdahale ettiği ve , (3) şüpheli şahsa işlem yaptığı öğrenildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de aynı tarihlerde meydan gelen 2 olaya müdahale etti ve 2 şahıs hakkında işlem yaptı.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin bilançosu ise 23 adet müstehcenlik, 8 adet Bilişim Sistemlerini Engelleme, Bozma, Verileri Yok Etme veya Değiştirme, 6 adet Banka veya Kredi Kartlarının Kötüye Kullanılması, 8 adet Nitelikli Dolandırıcılık olmak üzere 45) olay ve 23 ) şüpheli şahsa işlem yapılması şeklinde açıklandı.

Trafik Ekiplerince yapılan denetimlerde 20 bin 003 aracın kontrol edildiği, 48 aracın trafikten men edildiği ve 2 bin 820 araç sürücüsüne idari para cezası tatbik edildiği öğrenildi.

Uşak Emniyet Müdürlüğü tarafından yayınlanan bültende: Pandemi tedbirleri kapsamında 2 bin 324, Personel 854 ekibin katılımıyla yapılan denetim ve kontrollerde 571 umuma açık yer denetlendiği, Covid-19 tedbirlerine aykırı davranmaktan 390 şahsa idari yaptırım cezası tatbik edildiği duyuruldu.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler