Kuraklığın çaresi yağmur duasında arandı

Diyanet İşleri Başkanlığı’nca, son dönemde ülke genelinde yaşanan kuraklık nedeniyle 81 ilde Cuma namazı sonrası bütün camilerde yağmur duası okutuldu.
Kuraklığın çaresi yağmur duasında arandı

Uşak merkez ve tüm ilçelerinde de Cuma namazı öncesi yağmur duası yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamanın ardından 81 ilde bugün kılınan cuma namazının ardından cemaat, kuraklık tehlikesine karşı yağmur yağması için dua etti.

Sivaslı İlçesi merkez Cami İmamı Ali Tetik, tüm Türkiye’de olduğu gibi hutbede, "Su: Hayat ve Şifa Kaynağımız" konusunu işledi. Tetik, suyun bilinçli kullanılması ve israf edilmemesine ilişkin uyarılar yaptıktan sonra, cuma namazına müteakip yağmur duası yaptırdı.

SİVASLI KÖYLERİ KURAKLIĞIN PENÇESİNDE

Sivaslı ilçesi ve köylerinde kuraklık yüzünden arpa, buğday ve diğer tarımsal ürünler, Nisan vev Mayıs ayları kurak geçtiği için boy atamadı

Özellikle Kökez, Hacım, Samatlar, Salmanlar Ağaçbeyli, Karaboyalık, Erice, Ketenlik köylerinde tarladaki mahsuller ürün verip boy atamadığı için köylüler tarafından yeşil yeşil tırpanlanıp besi hayvanlarına yem yapmaya başladı.  

Sivaslılı çiftçiler, bu yıl yaşanan kuraklık bütün tahıl ürünlerinde kıtlık yaşanacağından duydukları endişeyi dile getirdi.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler