Deprem kahini Türkiye için açıkladı! Bölge yeniden şekilleniyor diyerek duyurdu

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından uzmanların değerlendirmeleri yeniden gündeme geldi. 10 ilde yıkım yaşanırken deprem kahini olarak bilinen Frank Hoogerbeets'ten Türkiye'ye ilişkin yeni paylaşımlar geldi.
Deprem kahini Türkiye için açıkladı! Bölge yeniden şekilleniyor diyerek duyurdu

Deprem kahini Türkiye için açıkladı! Bölge yeniden şekilleniyor diyerek duyurdu - 6 Şubat Pazartesi 2023 tarihinde Türkiye kabusu yaşadı. Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de 7.7 ve Elbistan ilçesinde saat 13.24'de 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki deprem Adıyaman, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Malatya, Kilis, Diyarbakır, Adana ile Hatay'da yıkıma neden oldu. 

Can kaybının arttığı deprem faciasının şoku henüz atlatılamamışken vatandaşalr uzmanların değerlendirmelerini merak etmeye başladı. Cumhuriyet tarihinin en büyük depremi olarak adlandırılan Kahramanmaraş depreminin ardından 4.seviye alarm, 7 günlük Milli Yas ve 3 ay süreyle deprem bölgelerinde OHAL ilan edildi. Yaşanan ağır yıkımın yaraları sarılmaya devam edilirken kritik bir değerlendirme de Frank Hoogerbeets'ten geldi. 

DEPREM KAHİNİNDEN TÜRKİYE YORUMU

Türkiye'yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli 10 ili vuran 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından deprem kahini olarak bilinen Frank Hoogerbeets, yeni paylaşımlarda bulundu. Kahramanmaraş merkezli depremler dünya ülkelerini de harekete geçirirken felaketten günler önce sosyal medya hesabı üzerinden bölgede bir deprem yaşanabileceğini açıklayarak dikkatleri üzerine çeken Frank Hoogerbeets’ten yeni açıklama geldi. Sosyal medya üzerinde yaptığı paylaşımlarla, ''Deprem kahini'' adıyla tanınan Hoogerbeets, bir paylaşımda bulundu. Türkiye ile ilgili yaptığı açıklamalardan sonra merakla takip edilen Hoogerbeets, paylaşımında Kahramanmaraş’ta yaşanan depremin bütün bölgeyi etkilediğini aktardı. Hoogerbeets, ''Orta Türkiye’deki büyük depremler bütün bölgede stres dağılımının önemli bir şekilde değişmesine sebep oldu ve Filistin’e kadar sismik hareketlilik yaşanıyor.  Açıkça bölge yeniden şekilleniyor.'' ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler