Artçı depremler devam ediyor! 10 Şubat 2023 son depremler

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7 ve Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki deprem 10 ilde yıkıma neden oldu. Artçı depremler devam ederken güncel liste merak edildi.
Artçı depremler devam ediyor! 10 Şubat 2023 son depremler

Artçı depremler devam ediyor! 10 Şubat 2023 son depremler -  6 Şubat 2023 Pazartesi tarihinde Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de 7.7 ve Elbistan ilçesinde saat 13.24'de 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki deprem Kahramanmaraş, Malatya, Kilis, Adıyaman, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Diyarbakır ve Hatay'da yıkıma neden oldu. Deprem faciasında 101. saat sona ermek üzereyken 18 bin 342 can kaybı olduğu ve 74 bin 242 kişinin yaralandığı belirtildi. Artçı depremlerin devam ettiği kaydedilirken AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından meydana gelen son dakika depremleri anlık olarak yayınlanıyor. 

10 ŞUBAT 2023 SON DEPREMLER

Ülkemizde meydana gelen yıkıcı depremlerin etkisi sürerken artçı depremler yaşanmaya devam ediyor. 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli iki sarsıcı deprem ve Gaziantep'te yaşanan depremin ardından can kaybı ve hasar boyutuna ilişkin güncel açıklamalar gelmeye devam ediyor. Bilanço ağırlaşırken enkaz çalışmaları devam ediyor. 6 Şubat tarihinden itibaren çok sayıda artçı deprem meydana geldi. AFAD ve Kandilli Rasathanesi ile anlık olarak paylaşılan depremler listesi araştırma konusu oldu. AFAD, 10 kenti etkileyen depremle ilgili yeni bir açıklamada bulundu. AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, şu ana kadar bin 400'ün üzerinde artçı deprem meydana geldiğini duyurdu. Bölgede AFAD, PAK, JAK, JÖAK, DİSAK, Sahil Güvenlik, DAK, Güven, itfaiye, tahlisiye, MEB, STK'ler ve uluslararası ekiplerin 24 bin 727 arama kurtarma personeli görev yapıyor. Diğer ülkelerden gelen arama kurtarma personeli sayısı ise 5 bin 709 olarak belirtilirken yeni ekipler gelmeye devam ediyor.

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde saat 07.53'te 4,1 büyüklüğünde bir deprem yaşandı.

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde saat 07.50'de 5,0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

KANDİLLİ RASATHANESİ SON DEPREMLER SORGULAMA EKRANI

AFAD SON DEPREMLER SORGULAMA EKRANI

İlgili Haberler