Hidayet KIRAN

Hidayet KIRAN

Sen arada sırada uğra bana Vatandaşın parası hovardaca nasıl harcandı? Anlatayım sana (2)

Eveet… Nerede kalmıştık? Uşak Belediyesi tarafından Uşak halkından toplanan, ÇTV, emlak, su, otopark yapım ücreti daha bir sürü paranın nasıl hovardaca harcandığından bahsediyorduk.

 

Belediyenin sahipsiz kalan gayrimenkulleri çürümeye terk edildi

  1. Huzurpark’ın üzerinde bir kale gibi duran “Şelale Restoran” bundan yaklaşık 6 ay önce dünyanın masrafı harcanarak restore edildi. Tekrar işler hale getirildi. Ancak 6 aydır boş, bakımsız ve kaderine terk edilmiş bir şekilde duruyor.

Yağmalansın, yine eski haline dönsün virane olsun diye mi? İlk yapılırken sonra restore edilirken harcanan para kimlerin parasıydı? Tabi vatandaşın parası. Şahıs parası olsaydı kimse çivi bile sökemezdi.

  1. Atapark’ta bulunan kulenin altında insanların suyun başında yorgunluk kahvesi yudumlarken huzur buldukları bir mekan vardı. İşte bu huzur dolu mekân yaklaşık 3 yıldır virane halde duruyordu.Şimdilerde duyduğum kadarıyla bir vakıf yada dernek için kullanılmaya başlanmış. Burası harap olmadan, nikah salonu, ne bileyim suyun üzerinde gondol kayık türü bir şeylerin gezdiği bir yer olarak değerlendirilemez miydi?
  2. Buradaki kuleyi unuttum sanmayın. Burası da yıllardır atıl vaziyette hiçbir işe yaramadan öylece duruyor. Yıkayım desen o da yine bir sürü para.
  3. Uşak Belediyesi’ne ait Kayağıl termal tesisleri pandemi nedeni ile 2 yıl önce kapanmıştı. Şimdilerde otel bölümü çalışır gibiymiş. Ama kimler kalabiliyor. Orasını karıştırmayın gayri. Havuz hala kapalı. Banaz Belediyesi Hamamboğazı termal havuzuna pandemi falan sökmüyor galiba. Orası açıkta.
  4. Birde belediyemizin şu meşhur Çayzadeleri var. Uşak’ın en güzel, en hareketli ve en kalabalık bölgelerinde yer alıyor. Ancak duyumlarıma göre karlılık oranı yok denecek kadar azmış.
  5. Bir zamanlar, yemyeşil ağaçların olduğu, şırıl şırıl suların aktığı, havuzlarında ördeklerin kazların yüzdüğü, Uşaklıların en sevdiği mesire alanı olan bu cennet köşe şimdi baykuş yuvasına dönmüş. Buradaki halı saha, yüzme havuzu amfi tiyatro virane olmuş.
  6. Gelelim Ulu Cami yanında bulunan eski belediye binasına: “Ön tarafı yıkacağım”, arkasını bedesten yapacağım”, üstünü STK’lara vereceğim”, “Alt katları AVM’lere satacağım” diye diye tam 7 ay geçti. Akşamları ışıkları bile yanıyor. Ne yapacağına Sayın Başkan da bir türlü karar verememiş. Benim anladığım bu.
  7. Her üç yazımdan birisinde dile getirdiğim Uşak’ın yolları da bu hovarda harcamalardan nasibini alıyor.  Süper on line firması alt yapı için kazı çalışması yapıyor. Kazılan yerlere asfalt yama yerine beton dökülüyor. Uşak’ın en güzel ve müstesna semti Kemalöz (Karakıran) yolları yamana yamana 40 yamalı fukara esvabına dönmüş durumda.
  8. Bir Eylül Stadı önüne kuş yuvası gibi briketten garip küçük küçük bir yerler yapılmış. Nedir Allah aşkına o ucubelikler? Biz yeni bir stat isterken emektar Bir Eylül Stadı da iyice maymuna çevriliyor.
  9.  Çarşamba Pazarının çatısı uçtu. Esnafı, karın, yağmurun, güneşin altında perişan oldu. Hala dertlerine dermen olacak bir belediye yönetimi yok. Tarihi pazaryeri de virane oluyor.

Yapın şu pazaryerini ya viran olmasın. Esnafı da rahata ersin. Korkmayın, buraya harcayacağınız para da halkın parası. Babanızın parası değil.

  1.  www.usakgundem.com İnternet Haber Sitesi olarak bu olayı yazmaktan biz yorulduk ve usandık. Buna rağmen kimseden gık çıkmadı. Uşak Belediyesi’nin taşındığı Kentsel dönüşüm alanında bulunan ve 2 bloktan oluşan yeni binası aslında bir çok odadan oluşuyor. Koca 2 blokta Sayın Çakın’a bir makam odası yeri bulunamadı mı?

2 blok arasına vatandaş geçsin bahanesi ile yaklaşık 17 milyon TL harcanarak makam katı yapmaya gerek var mıydı?

Vatandaş A bloktan B bloka geçmekte güçlük çekiyorsa 100 bilemedin 150 bin TL’ye güzel ve çok şık bir tünel ile bağlantı sağlanmaz mıydı?

Makam katına harcanacak 17 Milyon TL’ ile Uşak’a kaç pazaryeri yapılırdı. Hem de vatandaşın parası hovardaca harcanmış olmazdı.

Uşak Belediyesi yaklaşık 3 yıldır kente daha doğru dürüst bir çivi çakamadı. Borçları ödemeyi bir kenara bırakın, belediyenin birçok gayrimenkulünü satışa çıkarmasına rağmen borç katlana katlana yükselmeye devam etti.

Bildiğiniz gibi Uşak Belediyesi, Uşak İş Özel İdaresi gibi kurumlar, her yılın Kasım ayında gelecek yılın tahmini bütçesini ve performans programını oylarlar.

Uşak Belediyesi’nin 2022 yılı tahmini bütçesi de meclisten 584 milyon 775 bin TL olarak oylandı ve kabul edildi. Hayırlı olsun.

Umarım vatandaştan toplanacak bu 584 milyon TL Uşak için hayırlı işlere vesile olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hidayet KIRAN Arşivi