Her gün mutlaka tüketin! Mide ve bağırsak sorunlarına kesin çözüm

Her gün mutlaka bir avuç tüketilmesi gerekiyor. Tok tutan bu besin mide ve bağırsak sorunlarına da birebir.
Her gün mutlaka tüketin! Mide ve bağırsak sorunlarına kesin çözüm

Uzmanlar tarafından önerilen leblebinin faydaları saymakla bitmiyor. Severek tüketilen kuru yemişlerden olan leblebinin her gün bir avuç tüketilmesi gerekiyor. Hem kilo vermenize yardımcı olacak hem de mide sorunlarına iyi gelecek. Aynı zamanda kan şekerini düzenleyerek şeker problemi olanlar için de iyi bir seçenek olacak. Peki leblebinin diğer faydaları nelerdir? Ne kadar ve ne zaman tüketilmelidir?

Kuruyemişlerden olan leblebi sevilerek tüketilmektedir. Yaz aylarında kilo vermek isteyenlerin de mutlaka tüketmesi gereken kuruyemiş çeşidi leblebinin tok tutma özelliği de bulunmaktadır. Bu özelliği ile kilo vermenize yardımcı olacaktır. Diyetlerinizde ara öğünlerde mutlaka yer vermeniz önerilmektedir. 

LEBLEBİNİN FAYDALARI

Leblebi şifa deposu olarak bilinmektedir. Çünkü içerisinde A, C, B6, K ve E vitaminleri bulunmaktadır. Ayrıca selenyum, çinko, fosfat ve kalsiyum da bulunmaktadır. Bu sebeple de birçok hastalığa şifa olmaktadır. İşte leblebinin faydaları;

Leblebi uzun süre tok tutma özelliğine sahiptir. 

Mide sorunlarını ortadan kaldırır. Ülser, mide yanması gibi sorunları ortadan kaldırır. Çünkü leblebi mide suyunu emmekte ve mideyi rahatlatmaktadır. 

Ayrıca içerisinde bulunan yukarıda sayılan vitamin ve mineraller sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. 

Kan şekerinin dengelenmesini sağlar. Bunun içinde düzenli olarak her gün mutlaka bir avuç kadar leblebi tüketilmesi uzmanlar tarafından önerilmektedir. Peki Leblebinin kalori değeri ne kadardır?

1 avuç sarı leblebinin kalori değeri 55 kcal. 100 gram leblebinin kalorisi ise 270 kcaldır. Besin değeri açısından yüksek fakat kalori olarak düşük olan bu kuruyemiş diyetlerin olmazsa olmazlarındandır. Uzmanlar tarafından da oldukça önerilmektedir. 

İlgili Haberler