Meğer kansere sebep oluyormuş! Sağlıklı sanılan o besini sakın tüketmeyin

Sağlıklı sandığımız o besinler meğer kanser hastalığına yol açıyormuş. Aman dikkat. Artık bu besinleri tüketmeyin.
Meğer kansere sebep oluyormuş! Sağlıklı sanılan o besini sakın tüketmeyin

Sağlıklı olduğunu sandığımız ve sürekli tükettiğimiz birçok besin var. Bu besinleri iyi bilmek ve uzak durmak gerekiyor. Kanser hastalığı ülkemizin ve aynı zamanda dünyanın da çaresi henüz net olarak bulunmamış bir hastalığı.

Ayrıca son zamanlarda kanser hastalığına yakalanan bir çok insan bulunmakta. Yapılan son araştırmalar neticesinde sürekli tükettiğimiz ve sağlıklı sanıdğımız o yiyecekler aslında DNA'ya zarar veriyor ve kansere sebep oluyor. Peki bu besinler neler?

Yapılan bir araştırmaya göre bazı market ürünlerinde kanserojen birçok madde tespit edildi. Bu besinler ve gıdalar arasında sakızlar, diyet içicekler, kahve şurupları ve soslar yer alıyor. Bununla birlikte Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından insanlar uyarılmaktadır. Tüketicilerin sukraloz adı verilen yapay tatlandırıcıların kilo kontrolüne hiçbir etkisinin olmadığı ve aynı zamanda kalp hastalıklarına ve kansere sebep olduğu konusunda açıklama yapıldı

YAPAY TATLANDIRICIYA DİKKAT!

Yapılan araştırma sonucunda sükraloz yutulduktan sonra sindirim sisteminde bikaç yağda çözünen bazı bileşikler meydana geliyor. Bu bileşikler sukraloz-6 esetattır. Yine aynı araştırmada sukraloz-6 asetat'ın genotoksik olabileceği yani DNA'yı olumsuz şekilde bozabileceği bulundu. Bağırsak kanseri gibi kanserlere sebep olabileceği açıklandı. 

MARKETTE SATILAN PAKETLİ GIDALARA DİKKAT!

Yine marketten alınan bazı gıdalara da dikkat edilmesi gerektiği açıklandı. Yapılan araştırmada magazalarda satışa çıkarılan sukraloz-6 esetat içeren birçok ürün olduğu açıkladı. Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi (EFSA) tarafından yapılan araştırma sonuçlarına göre çalışmada sukralozla tatlandırılmış olan tek bir içecekteki eser miktarda sukraloz-6 esetatın miktarının gerekenden çok fazla olduğu tespit edilmiştir.

Bu tarz sağlık haberlerinden ve yapılan bilimsel araştırmalardan haberdar olmak için Uşak Gündem haber sitemizi takipte kalın. Sizler için en güncel araştırma ve sonuçlarını takip ediyor ve sizlere en kısa sürede sunmaya gayret ediyoruz. Bizi takip etmeyi unutmayın. 

İlgili Haberler