Kilo vermek isteyenlere güzel haber! Yağ yakımını kolaylaştıran bir protein keşfedildi

Bilim insanları tarafından yapılan araştırmalar sonucunda yağ yakımını kolaylaştıran protein keşfi gerçekleştirildi.
Kilo vermek isteyenlere güzel haber! Yağ yakımını kolaylaştıran bir protein keşfedildi

Bilim insanları tarafından yapılan araştışrmalara göre göbek yağını yakmak için ve şeker hastalığına iyi gelen yeni bir protein keşfi yapıldı. İngiltere'de Cambridge Üniversitesi'nde yapılan bu araştırma sonucuna göre soğuk koşullarda insanları sıcak tutmak için büyük miktarda kalori yakan Uncoupling Protein 1 (UCP1) adı verilen protein keşfedildi. İnsanların karın çeveresinde depolanan ve gittikçe obeziteye yol açan kötü beyaz yağın aksine bilim insanları tarafından keşfedilen bu protein insanların kilo vermesini sağlıyor. 

Proteinin yalnızca insanlar üşüdüğünde de değilde herhangi bir zamanda aktif olursa istedikleri zaman kilo vermelerine yardımcı olacağı bilim insanları tarafından keşfedildi. Kilo vermek için doğal bir çözüm bulundu. İşte detaylar haberimizde yer alıyor. 

KİLO VERMEK İÇİN DOĞAL YÖNTEM BULUNDU

Bilim insanları tarafından yapılan araştırmalara göre daha fazla kahverenği yağa sahip olan kişilerin daha zayıf olma eğiliminde olduğu sonucuna ulaşıldı. Bu sebeple onu aktive etmenin, zayıflama hapı yerine kilo vermek için doğal bazı yöntemlerin bulunabileceği ortaya çıktı. 

İngiltere'de Cambridge Üniversitesi'nde çalışmanın başında bulunan Profesör Edmund Kunji tarafından yapılan açıklamaya göre bu yapının bilim insanlarının proteini nasıl çalıştıracaklarını ve yağ yakımını nasıl sağlayacaklarını anlamalarını kolaylaştıracağını açıkladı. Bu aynı zamanda glikozu kaldırarak diyabetin de kontrol altına alınmasına yardımcı olabilecek.

Bilim insanlarının bu konudaki çalışmaları hala devam ediyor. Yapılan araştırmalar ise olumlu yönde ilerliyor. Doğal yöntem ile daha kolay kilo vermek artık mümkün hale geliyor. 

Bu tarz sağlık haberlerinden anında haberdar olmak için Uşak Gündem haber sitemizi takipte kalın. Sizler için bu tarz araştırmaları ve haberleri yakından takip ediyor ve sizlere en kısa sürede sunmaya gayret ediyoruz. 

İlgili Haberler