Dondurulmuş eti çözdürürken aman dikkat! Meğer yanlış yapıyormuşuz! Zehirlenebilirsiniz

Dondurulmuş kıymayı çözdürürken dikkat edin. Gıda zehirlenmesine kadar gidebilir. İşte dikkat etmeniz gerekenler.
Dondurulmuş eti çözdürürken aman dikkat! Meğer yanlış yapıyormuşuz! Zehirlenebilirsiniz

Dondurulmuşş eti çözdürürken dikkat edilmesi gerekiyor. Fakat çoğu insan bunu yanlış biliyor ve gıda zehirlenmesi gibi  ciddi sorunlar yaşayabiliyorlar. Peki dondurulmuş etin doğru çözdürme yöntemi nedir? İşte dikkat edilmesi gerekenler haberimizde yer alıyor.

Buzlukta saklanan ve yemek için gündüzden çıkarılan donmuş kıymayı çözdürürken dikkat edilmesi gerekiyor. Doğru çözdürme yöntemini uygulamadığınız zaman besin zehirlenmesi dahi yaşayabilirsiniz. Bunu yaşamamak için ise doğru et çözdürme yöntemini bilmeniz gerekmektedir. İşte bu haberimizde sizler için dondurulmuş eti doğru çözdürme yöntemini derledik. İşte detaylar.

DONDURULMUŞ ETİ DOĞRU ÇÖZDÜRME YÖNTEMİ!

Buzlukta yer alan kıymayı yemekte kullanmak için çıkardığımız da yanlış çözdürme yöntemini kullanırsak başımıza büyük dertler çıkabilir. Yanlış çözdürme yöntemlerini uygulayarak zehirlenmelere dahi yol açabilirsiniz. Peki kıymayı doğru bir şekilde çözdürmek için ne yapılmalıdır?

 Öncelikle kıymayı doğru bir şekilde dondurmak gerekmektedir. Bunun için ise uygun porsiyonlarda ve her bir porsiyonun ise ayrı ayrı paketlerde dondurulması gerekmektedir. Böylece ihtiyaç doğrultusunda tüm eti çıkarmak yerine yalnızca kullancağınız kadarını çıkarıp tekrar dolaba koymadan sağlıklı bir şekilde kullanmak mümkün olacak.

Daha sonra donmuş eti yemeklerde kullanmak için çözdürme yöntemini de bilmek gerekmektedir. Kıymayı buzluktan çıkarıp buzdolabına koyarak çözdürebilirsiniz. Bunun için ise kıymayı bir gece önceden buzluktan çıkararak buzdolabına koyduğunuz zaman sabaha kadar erimiş olacak ve bu şekilde yemeklerde çok kolay kullanabileceksiniz. Hem güvenli hem de kolay bir yöntem olarak kullanabileceksiniz. Eğer sabahtan eti buzluktan çıkarırsanız özellikle yaz mevsiminde etin kokması ihtimali bulunmaktadır. 

Ayrıca kesinlikle çözülmüş eti tekrar dondurmayın. Bu da sağlığa büyük zarar verebilir. Aynı zamanda zehirlenmelere de sebep olabilecektir. 

Eğer acilen kıymayı kullanmanız gerekiyorsa bunun için ise suda çözdürme yöntemini kullanabilirsiniz. Soğuk su içinde çözdürmek burada çok önemlidir. Kıymayı plastik bir torbaya koyup soğus su ile dolu bir kabın içinde yerleştirin. Suyun içinde kıyma hızlırca çözülecek ve yemeklerde kullanıma hazır hale gelecektir. 

İlgili Haberler