Doğada kendiliğinden yetişen bu ürün sağlık açısından oldukça faydalı! Pazarda fiyatı 15 ile 30 TL

Yüksek yerlerde kendiliğinden yetişen kenger bitkisinin nasıl tüketildiği merak ediliyor. Ayrıca kenger bitkisinin birçok faydası bulunmaktadır. İşte kengerin faydaları.
Doğada kendiliğinden yetişen bu ürün sağlık açısından oldukça faydalı! Pazarda fiyatı 15 ile 30 TL

Doğada yüksek kesimlerde kendiliğinden yetişen ve faydası saymakla bitmeyen bu besin pazarda ise 15 ile 30 TL arasında fiyat ile satılmaktadır. Peki bu besin nedir? Sağlık açısından ne gibi faydaları bulunmaktadır? İşte bu soruların yanıtı haberimizde yer alıyor. 

Batman'ın Sason ilçesinde kendiliğinden yetişen kenger bitkisi orada yaşayan köylüler tarafından toplanıyor ve tüketiliyor. İlkbaharı haber veren bu bitkinin sağlık açısından da birçok faydası bulunmaktadır. Kenger bitkisi papatyagiller ailesinden gelmektedir. Ortalama 40-50 cm boyuna sahiptir. Tüylü bir yapısı olan bu besin birçok hastalığa şifa olmaktadır. Peki bu besinin faydaları neler?

KENGER OTUNUN FAYDALARI

Kenger otu tansiyonu düzenlemektedir. Aynı zamanda şekeri de düzenleyen kenger otu dişleri de güçlendirerek diş sağlığını sağlar. Hücrelerin yenilenmesinde büyük rol oynamaktadır. Vücutta biriken toksinleri vücuttan atmaya yardımcı olur. Hazmı kolaylaştırır ve taş düşürmeyi sağlar. Vücudu dinlendiren kenger otu baş ağrısını azaltmaktadır. Yüz kaslarını güçlendirir ve aynı zamanda kulak zarı sorunlarına da iyi gelmektedir.

Kenger bitkesi gövde kısımları genellikle kısa olmakla birlikte çok fazla dalı yoktur. Yapraklarında beyaz tüyler olabilmektedir. Direkt gövdeden çıkan yaprakları da olabilmektedir.

KENGER NASIL TÜKETİLİR?

Kenger taze sap bölümleri genellikle yemek olarak tüketilen kısmıdır. Bu sap bölümleri iyice suyulur. Salatalarda ya da çiğ, haşlanarak da tüketilebilir. Çorba ve böreklere eklenebilmektedir. Ayrıca kenger dikeni tohumları da bal ve pekmez gibi tatlı besinler ile de birlikte tüketilebilmektedir. Bitkinin sap bölümü daha faydalı olan kısmıdır.

İlgili Haberler