Sevilerek tüketilen o besine dikkat! Kalp krizine sebep oluyor

Uzmanlar tarafından yeni uyarı geldi. Severek tükettiğimiz o besine dikkat çekti. Kalp ve damar sağlığını bozuyor.
Sevilerek tüketilen o besine dikkat! Kalp krizine sebep oluyor

Dünya Sağlık Örğütü tarafından paylaşılan verilere göre her sene yaklaşık olarak 17 milyon kişi kalp ve damar rahatsızlığı sebebiyle hayatını kaybediyor. Kalp ve damar sağlığına karşı uyaran uzmanlar tüketilen besinlere dikkat çekiyor. Gün içinde tüketilen besinlere dikkat edilmesinin yayında yaşam stilinin de değiştirilmesi gerekmektedir. Bu sebeple uzmanlar tarafından bazı besinlerin tüketiminde dikkat edilmesi gereken noktalar bulunduğu açıklandı. İşte kalp krizine sebep olan besinler. 

KALP KRİZİNE SEBEP OLAN BESİNLER LİSTESİ

SALATA SOSLARI

Salatalarda kullanılan bazı soslar kalp krizini tetiklemektedir. Bunlardan bazıları ballı hardal, sezar salata sos veya yoğurtlu salata sosları olarak örnek gösterilmektedir. Genelde gizli şeker ve tuz kaynaklı olan bu ürünler kalp krizini tetiklemektedir. Bunların yerine salatalara zeytinyağı, limon ve tuz kullanarak tatlandırmanız önerilmektedir.

TEREYAĞI

Tereyağı sanılanın aksine vücuda zarar vermektedir. Tahıllı tost üzerine tereyağı sürerek tüketmek kabul edilebilmektedir. Fakat krep, patlamış mısır gibi atıştırmalıklarda tereyağı kullanılması kesinlikle bırakılmalıdır. Çünkü damar tıkanıklıklarına sebep olmaktadır.

MUFFIN

Muffin çok fazla tüketildiğine karın bölgesinde gizlenen yağı arttırmaktadır. Bu da kalp için oldukça zararlıdır. İçeriğinde şeker ve doymuş yağ oldukça fazladır. Bu sebeple tüketilse bile çok nadir tüketmeyi tercih etmeniz önerilmektedir.

BİFTEK

Biftek yüksek yağ içeriğine sahiptir. Bu sebeple patates kızartması ya da kremalı soslar gibi ürünler ile birlikte tüketmek kalp sağlığını zorlamakta ve ilerleyen zamanlarda kalp krizine yol açmaktadır.

İlgili Haberler