Son zamanlarda kaygılarınız arttıysa sebebi bu olabilir! Meğer o besinler anksiyeteyi tetikliyormuş

Kaygılarınız arttıysa ve anksiyete ile başınız beladaysa bunu öğrenmelisiniz. Bu besinler anksiyeteye sebep olabiliyor. Uzmanlar açıkladı.
Son zamanlarda kaygılarınız arttıysa sebebi bu olabilir! Meğer o besinler anksiyeteyi tetikliyormuş

Gün içinde tüketilen besinlerin sinir sistemimizi etkilediğini biliyormuydunuz? Son zamanlarda kaygı durumunda artış yaşıyorsanız bu beslenmenizden kaynaklanıyor olabilir. Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalar doğrultusundna gün içinde tükettiğimiz besinler anksiyeteye sebep olabiliyor. Peki hangi besinler anksiyeteyi tetiklemektedir. İşte detaylar.

Anksiyete hastalığının birçok sebebi bulunmaktadır. Genelde birçok sorunun üst üste gelmesi sebebiyle baş göstermektedir. Bu sebeplerde biri de tükettiğimiz besinlerden kaynaklanmaktadır. Tüketilen besinlere dikkat edilmesi gerekmektedir. Konuyla ilgili yapılan araştırmaların sonuçlarına göre bazı gıdalar sizi daha sakin hissettirirken bazı besinler ise sizi daha fazla strese meyilli hale getirebiliyor. Gergin ve stresli zamanlardan geçiyorsanız mutlaka bir uzmana danışmalı ve tükettiğiniz besinler konusunda da araştırma yapmalısınız. 

ANKSİYETEYE SEBEP OLABİLEN BESİNLER

Kafein

Kafein anksiyeye sebep olabilen bir besindir. Kahve uyku açıca bir madde olarak kullanılmakta ve gece ya da sabahları sürekli tüketilmektedir. Fakat bu besinin aynı zamanda anksiyeteyi de tetikleyebileceği uzmanlar tarafından yapılan araştırma sonuçlarında açıklanmıştır. Çok fazla kahve tüketimi kalp çarpıntısına sebep olurken aynı zamanda gerginliğe ve baş dönmesine de sebep olabilir. 

Alkol

Alkol vücudunuzun serotonin üretimin ve kullanımı ile direkt bağlantılıdır. Serotonin ruh halinizi düzenlemek için ihtiyaç duyulan bir nörotransmitterdir. Anksiyete hastası iseniz kesinlikle serotonin eksikliği yaşıyorsunuz. Bu sebeple alkol kullanımını düzene sokmalı fazla alkol almamalısınız. 

Ekmek, glutenli besinler

Gluten genelde birçok hasta için büyük bir kaygı tetikleyici olarak görülmektedir. Buğday, arpa ve çavdar gibi ürünlerin tüketimi azaltılmalı ve duyduğunuz kaygıyı azaltmalısınız. 

İlgili Haberler