Pekmez tereyağı ve karabiber karışımı bakın hangi hastalığa şifa oluyor! Her gün bir kaşık tüketin

Pekmez, karabiber ve tereyağı karışımın faydaları saymakla bitmiyor. Bakın hangi hastalıklara karşı koruyor.
Pekmez tereyağı ve karabiber karışımı bakın hangi hastalığa şifa oluyor! Her gün bir kaşık tüketin

İlaç kullanmayı tercih etmeyen ve sağlığını korumak isteyen vatandaşlar evde doğal yöntemler ile kendilerinin hazırlayabilecekleri karışımları araştırmaya devam ediyor. Pekmez, tereyağı ve karabiber karışımı öyle bir derde deva oluyor ki her gün bir kaşık mutlaka tüketmeniz gerekiyor. Peki bu karışımın faydası nedir? Bu karışım nasıl hazırlanmaktadır?

Pekmez, tereyağı ve karabiber üçlüsü bir araya geldiğinde ve tüketildiğinde tek tek sağladıkları yararı ikiye katlıyor. Bu karışım hangi hastalıkların çözümünde kullanılmalıdır? İşte söz konusu karışımın hazırlanış şekli ve iyileştirici yönleri.

PEKMEZ, KARABİBER VE TEREYAĞI KARIŞIMI HANGİ HASTALIKLAR İÇİN TÜKETİLMELİDİR?

Söz konusu karışım düzenli olarak tüketildiği zaman boğazın yumuşamasını sağlamaktadır. Bunun yanında vücuttaki mikporların sayısını azaltmaktadır. Boğazda oluşan iltihabın yok olmasına yardım eder. Vücuttaki hastalıklara karşı direnç sağlayarak hastalıklara karşı bir kalkan oluşturur. Bu üçlü karışım yemek borusu, mide ve bağırsaklardaki zararlı toksinleri de idrar yolu ile atılmasını kolaylaştırmaktadır. Peki bu karışım nasıl hazırlanmaktadır?

Malzemeler

Söz konusu karışım için aşağıdaki oranlarda malzemeler gerekmektedir. 

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı pekmez
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Yapılışı

Bir su bardağı pekmeze yarım çay bardağı içme suyu ekleyin ve bu karışımı bir cezvede kısık ateşte kaynatın. Ardından kaynamaya başlayan karışıma tereyağı ekleyin. Bu karışımın katı hale gelene kadar ılık şekilde sabah ve akşamları birer yemek kaşığı şeklinde tüketin ve farkı görün. 

İlgili Haberler