Uzmanlar iştahınızı anında kesecek yöntemi açıkladı! Sürekli yeme isteğine son

Sürekli yeme isteğini durdurmak için ne yapmalı? Uzman isim açıkladı.
Uzmanlar iştahınızı anında kesecek yöntemi açıkladı! Sürekli yeme isteğine son

Son dönemlerde yeme bozukluğu sorunu ile çok fazla karşılaşılıyor. Kilo verememe şikayetlerinde ise artış var. Uzmanlar kilo vermek isteyen ama yeme isteğini durduramayan hastalarına bir yöntem açıkladı. Bu yöntem yeme ihtiyacınızı bıçak gibi kesecek. Beslenme Danışmanı Yasemin Özen İpek sürekli yeme istediğinin ve bu isteğin bir türlü bitmemesinin altında yatan bazı nedenleri açıklayarak buna dur demenin yolunu açıkladı. 

Sağlıklı olmak için beden kitle endeksinin orantılı olması gerekiyor. Boy ve kilonun orantılı olması vücudun taşıyamacağından fazla yükü taşamamasına sebep  olurken böylece vücudu da fazla yormamış olursunuz. Sağlık açısından beden kitle endeksinin orantılı olması olmazsa olmazlardandır. Bu sebeple de sağlıklı beslenmek şart. Yediklerimize ve ne zaman yediğimize dikkat etmeli ve yeme bozukluğu rahatsızlığından kurtulmak şarttır. 

SÜREKLİ YEME İSTEDİĞİNİ DURDURMAK MÜMKÜN

Sürekli yeme ihtiyacına bir dur demek mümkün. Öncelikle yediğimiz ana öğünlerimizin özellikle sabah kahvaltılarının doyurucu ürünler ile yapılması gerekmektedir. Tabi ki doyurucu ürünler derken sağlıksız ürünlerden bahsedilmiyor. Sağlıklı ve doyurucu ürünlerin sabah erken saatlerde tüketilmesi çok önemlidir. Sizi gün boyu tok tutacak ve yeme ihtiyacı hissettirmeyecek o ürünler kilo vermenizi de sağlayacaktır. Uzman isim tarafından bazı sağlıklı beslenme tüyoları paylaşıldı. Böylece beslenme alışkanlıklarınız oluşacak ve yeme bozukluğu rahatsızlığı da ortadan kalkacaktır. İşte sağlıklı beslenme için yapılması gerekenler.

Öğünlerden yarım saat önca 2 bardak su ve öğünlerden 1 saat sonra ise 1 bardak su tüketmeyi asla ihmal etmeyin. Bu sizi tok tutacak. Tüm gün boyunca aç ve susuz kalmayama özen gösterin. Bu durum kan şekerinizin bir anda düşmesine sebep olur. Bir anda yediğiniz de ise vücuda çok zarar vermiş olursunuz. 

Yemek yerken ise öğünleri uzun uzun çiğneyin ve öyle yutun. Bu da sindirim kolaylığı sağlayacak. Ayrıca uzun süre yemek masasınızda kaldığınız için yemek yeme işlemini zamana yaymış olacaksınız. 20 dakika geçtikten sonra az yemiş olacak ve bunun yanında doymuş da olacaksınız. Bu gibi durumlara dikkat ederek beslenme alışkanlığı elde ederseniz yeme bozukluğu gibi sorunlardan kısa sürede kurtulacaksınız. 

İlgili Haberler