Ramazan ayında uzmanlar tarafından sağlıklı beslenme uyarısı geldi! Bunlara dikkat edin

Yaklaşan Ramazan ayında Müslümanlar tarafından tutulacak oruçta beslenme alışkanlıklarında değişiklik olacak. Bu nedenle uzmanlar tarafından bazı öneriler ve dikkat edilmesi gereken noktalar açıklandı.
Ramazan ayında uzmanlar tarafından sağlıklı beslenme uyarısı geldi! Bunlara dikkat edin

Ramazan ayına kısa süre kala Müslümanların Ramazan hazırlığı başladı. Ramazan'da oruç tutularken dikkat edilmesi gereken beslenme uyarıları uzmanlar tarafından yapıldı. İftarda ve sahurda yenilmesi ve yenilmemesi gereken besinler açıklandı. İftarlarda hamur işlerinden ve aşırı yağlı yemeklerden uzak durulması uzmanlar tarafından önerildi. Sahur için ise sizi tok tutabilecek ve gün boyu midenizi rahat hissettirecek besinler önerildi. 

Yaklaşan Ramazan ayında su tüketimi, iftar ve sahurda tüketilen besinler oldukça önemli. Bu vakitlerde tüketilecek olan besinlere çok dikkat edilmesi gerekmektedir. Sizi susatmayacak ve tok tutacak besinler tüketmeniz uzmanlar tarafından önerilmektedir. Peki sahurda ve iftarda neler tüketilir? Nelere dikkat edilmeli? Tüketilmemesi gereken besinler neler? İşte tüm bu soruların yanıtı haberimizde yer alıyor. Diyetisyen Özge Kayhan açıkladı.

RAMAZAN AYINDA BESLENMEDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN ŞEYLER

Ramazan ayında beslenme alışkanlıklarının bir anda değiştiğini söyleyen Diyetisyen Özge Kayhan bu sene gün içinde ortalama 14 saat kadar midenin aç kalacağını söyledi. 1 ay sürecek oruçlarda yediklerinize dikkat ederek beslenme alışkanlıklarınızı düzene sokmanız mümkün olacak. Bu tavsiyelere uyulması ile rahat bir Ramazan ve oruç geçirebileceksiniz. Ramazan ayında gün içinde su tüketemediğiniz için sahur ve iftarda gün içinde tükemediğiniz suyu yayayarak tüketmenin oldukça önemil olduğunu söyleyen Kayhan bunun metabolizma hızını yükseleceğini açıkladı. 

İFTARDA VE SAHURDA NELER TÜKETİLİR?

İftara ilk önce hafif yiyecekler ile başlanması gerektiğini ifade eden Kayhan öncelikle peynir, zeytin ve domates gibi kahvaltılık ürünlerin tüketilmesi gerektiğini daha sonra az yağıl et yemeğine geçilmesi gerektiğini söyledi. Sebze yemeklerinin de çok fazla tüketilmesini öneren Kayhan çorba gibi hafif yiyecekleri de öneriyor. Sahur için ise kepekli ekmek, bulgur pilavı, baden, ceviz ve fındık gibi ürünler tüketilmesi gerektiğini söyledi. Su içme konusunda tekrar uyaran Kayhan gün içinde tüketilemeyen su miktarını iftar ve sahura yayılmasını gerektiğinin altını çizdi. 

İlgili Haberler