Bu meyve portakaldan tam 20 kat daha fazla C vitamini içeriyor! Uzmanlar önerdi

Uzmanlar tarafından önerilen ve portakaldan çok daha yüksek C vitaminine sahip olan bu meyvenin birçok faydası bulunmaktadır.
Bu meyve portakaldan tam 20 kat daha fazla C vitamini içeriyor! Uzmanlar önerdi

Uzmanların önerdiği bu meyvenin hastalıklara karşı çok fazla koruma sağladığı açıklandı. Vücudu enfeksiyonlara karşı koruyan bu meyve içerdiği C vitamini sayesinde hastalıklara karşı daha dirençli olmayı sağlamaktadır. C vitamini alımı için genelde portakal önerilmektedir. Çünkü portakalın C vitamini yönünden zengin olduğu bilinmektedir. Fakat portakaldan tam 20 kat daha fazla C vitamini içeren ve pek bilinmeyen bu meyve hastalıklara karşı daha fazla koruma sağlamaktadır. Peki bu meyvenin ismi nedir?

Özellikle kış mevsiminde ve mevsim geçişlerinde yakalanılan grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı kurama sağlamak için beslenmeye dikkat edilmesi gerekmektedir. Grip ve soğuk algınlığı hastalıklarından korunmak için ise C vitamini yönünden zengin olan meyvelerin tüketilmesi gerekmektedir. C vitamini denilince aklımıza ilk gelen meyveler portakal, kivi ve mandalina gibi meyvelerdir. Fakat çok kimse tarafından bilinmeyen ve tüketilmeyen liçi mevyesi ise bu mevyelerden çok daha fazla C vitaminine sahip. Peki Liçi meyvesinin nelere faydası var? İşte yanıtı.

LİÇİ MEYVESİNİN FAYDALARI 

Liçi meyvesi Türkiye'de yalnızca Mersin ilinde yetiştirilmektedir. Peki liçi meyvesinin faydaları nelerdir?

Liçi meyvesi lif yönünden zengin olduğu için bağırsakta oluşabilecek bütün rahatsızlıkları önlemektedir. Ayrıca antioksidan özelliği sayesinde kalp sağlığını da korumaktadır. Damar tıkanıklarını da gideren bu meyve bu gibi rahatsızlıklara yakalanma ihtimalini de ortadan kaldırmaktadır.

C vitamini yönünden oldukça zengin olan liçi meyvesi bağışıklık sistemini güçlendirmekte ve hastalıklara yakalanma riskini düşürmektedir. Ayrıca bakır ve demir açısından da yüksek olan bu mevye hücre yenilenmesini sağlayarak kanser gibi hastalıkara karşı da vücudu korumaktadır. Cildi nemlendirir ve yaşlanma belirtilerini azaltır. 

İlgili Haberler