Bal ile sarımsak bir arada yenir mi demeyin! Bakın neye iyi geliyor! Şaşıracaksınız

Sarımsak ve bal karışımının inanamayacağınız kadar faydası var. Peki bu karışım nasıl tüketilir?
Bal ile sarımsak bir arada yenir mi demeyin! Bakın neye iyi geliyor! Şaşıracaksınız

Bal ile sarımsağın faydası saymakla bitmez. İkisi de ayrı ayrı tüketildiğinde birçok hastalığa şifa olurken ikisi bir arada yendiğinde bakın hangi hastalığa iyi geliyormuş.

Bal ve sarımsak ikilisinin bir arada yendiğini düşünüldüğünde biraz kafalar karışabilir. Fakat uzmanlar tarafından önerilen bu yöntem birçok hastalığa iyi geliyor. Bal ve sarımsak bir arada tüketildiğinde enerji vererek birçok hastalığa da iyi gelmektedir. Doğal antibiyotik özelliği ile küçük büyük tüm hastalıklardan koruyan bu karışım kansere karşı da koruma sağlamaktadır. Peki bu karışım nasıl tüketilmeli? Hangi hastalıklara iyi geliyor? İşte bu soruların yanıtı haberimizin devamında yer alıyor.

BAL VE SARIMSAK KARIŞIMI NASIL YAPILIR?

Bal ve sarımsak ilk etapta biraz garip gelebilir. Fakat bu iki ürünün faydaları saymakla bitmiyor. Peki bu karışım nasıl yapılır? Bal ve sarımsak nasıl tüketilir? 

Malzemeler: 1 su bardağı bal ve 10 diş çiğ sarımsak.

Yapılışı: Öncelikle soymuş olduğunuz sarımsakları ufak parçalara ayırarak kavanozun içerisine atın. Daha sonra üzerine balı ekleyin. Karışımı iyice karıştırın. Hazırlamış olduğunuz bu karışımdan 1 hafta boyunca her gün sabah saatlerinde bir yemek kaşığı alarak ılık su ile karıştırıp tüketin. Daha sonra 1,5 hafta kadar ara verip tekrar 1 hafta aralıksız kullanın. Söz konusu karışım dolapta saklanmayacak oda sıcaklığında saklanacaktır. 

FAYDALARI SAYMAKLA BİTMEZ

Bal ve sarımsak ile hazırlanan bu karışım kanın pıhtılaşmasını önlemektedir. İçeriğinde bulunan sülfür maddesi ise vücuttaki kan akışını dengelemektedir. Kalp sağlığına da iyi gelen bu karışım yüksek tansiyonu dengede tutar. Kan akışının dengeleyerek kalp hastalıklarına karşı savaşır. Sarımsağın içerisinde bulunan alisin maddesi damarda birikmiş olan kötü kolesterolü de temizler. Kan dolaşımını destekleyerek vücuttaki dengesiz enflamasyon yüzünden ortaya çıkan kronik rahatsızlıklara karşı koruma sağlar. 

İlgili Haberler